Trans otsib kaotatud võidusoont

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transi ja Levadia vahel 1:1 viigiga lõppenud meistriliiga kohtumises jagus põnevust viimaste sekunditeni. Järgmisel teisipäeval kohtuvad samad meeskonnad Narvas uuesti. Siis selgub, kumb neist pääseb Eesti karika finaali.  

MATTI KÄMÄRÄ
Transi ja Levadia vahel 1:1 viigiga lõppenud meistriliiga kohtumises jagus põnevust viimaste sekunditeni. Järgmisel teisipäeval kohtuvad samad meeskonnad Narvas uuesti. Siis selgub, kumb neist pääseb Eesti karika finaali. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Hooaega bravuurikalt alustanud Narva Trans pole võidumaitset tunda saanud juba viies järjestikuses mängus, ent nukrale seeriale tõi pisut rõõmuhelki viimase vooru kohtumise lisaminutitel väljavõideldud 1:1 viik liidrikohta jagava Tallinna Levadiaga.

Trans pidas meistriliigas lühikese aja jooksul kaks kohtumist tänavuse hooaja liidritega. Nõmme Kalju küttis narvakatele reede õhtul oma kodustaadionil 5:2 sauna. Teisipäevane mäng Narvas Levadia vastu oli märksa tasavägisem ja põnevam.

Rünnakutes napib teravust

Ometigi kippusid kõvasti võidelnud Transile selleski mängus jääma tühjad pihud. Teise poolaja keskel Jevgeni Harini teise kollase kaardi tõttu platsile vähemusse jäänud Levadial õnnestus skoor avada kohtumise viimasel minutil. Vahetusest sekkunud Rasmus Peetson suutis murdosa sekundi võrra edestada värava ees Transi kaitsjaid ja suunata palli peaga lati alla.

Trans pääses kaotusest tänu Deniss Poljakovile, kelle kolmandal lisaminutil sooritatud pealelöögist tabas pall Levadia kaitsjat ja põrkas tema jalast väravasse.

"Niimoodi tulebki mängida. Olla rünnakul agressiivsem ja lüüa rohkem peale. Teistmoodi palli väravasse ei saa," tõdes Transi peatreener Adjam Kuzjajev, kes jalgpalliliidult saadud keelu tõttu praegu oma meeskonda platsi äärest mängude ajal juhendada ei saa.

Kuzjajevi sõnul on kehv resultatiivsus tänavusel hooajal üks Transi suuremaid murekohti. Seda kinnitab ka statistika: 11 mänguga kõigest 18 tabamust. Liidritel läheneb see näitaja juba neljakümnele. "Näeme rünnakute ülesehitamise ja väravaolukordade realiseerimisega trennis kõvasti vaeva. Aga tulemused tulevad aeglaselt," ütles Kuzjajev, kes tahaks, et tema meeskond mängiks samasuguses ründavas stiilis nagu sel nädalal Euroopa meistrite liiga finaali murdnud Ragnar Klavani klubi Liverpool, mille mängijad lõid kahes poolfinaalkohtumises AS Romale seitse väravat.

Eneseusu taastamiseks vajalik viik

Viimane kohtumine Levadiaga lisas Kuzjajevi sõnul siiski meeskonnale vajalikku eneseusku, et Eesti meistriliiga tippmeeskondadega suudetakse võrdselt mängida. "Arvestades, et kogutud kaartide tõttu pidi mängu vahele jätma üks meie liidreid Dmitri Prošin ja lisaks on vigastustega rivist väljas veel kolm põhimängijat, kellele kõigile meil pole praegu samal tasemel asendajaid võtta, olen poiste tegutsemise ja ka tulemusega rahul," sõnas ta.

Viimases viies kohtumises on Trans kogunud vaid kolm punkti. Viimasest võidust on möödas juba terve kuu. Viiemängulisele võitudeta seeriale saab Trans lõpu teha juba täna, kui koduväljakul võõrustatakse FC Kuressaaret, kes hooaja avamängus alistati koguni 5:0. Sama lihtsat mängu ei pruugi aga tulla, sest Kuressaare on viimastes voorudes üllatuslikult heasse hoogu läinud ning kerkinud liigatabelis viiendal kohal oleva Transi kannule.

Kuni juuni keskpaigast algava rohkem kui kuu aja pikkuse vaheajani seisab Transil meistriliigas ees seitse kohtumist, millest enamik on tabelis selja taga olevate vastastega. Medalikonkurentsis püsimiseks ei tohi Trans neis mängudes punkte kaotada.

Lisaks liigamängudele seisab Transil järgmisel teisipäeval, 8. mail ees veel ka karikasarja poolfinaal, kus tuleb taas koduväljakul vastamisi minna Tallinna Levadiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles