Eestlaste hooaja head sõidud kruvivad motofestivalil põnevust

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motofestival toob Kiviõlli traditsiooniliselt Euroopa parimad quadracer´id ja maailma kiireimad külgkorvimeeskonnad. 

MATTI KÄMÄRÄ
Motofestival toob Kiviõlli traditsiooniliselt Euroopa parimad quadracer´id ja maailma kiireimad külgkorvimeeskonnad. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Kiviõli motofestival tõotab tänavu tulla varasemast põnevam tänu eestlaste headele sõitudele hooaja algusest: quadracer´ite Euroopa meistrivõistlustel teeb seni väga head hooaega Kevin Saar ning pjedestaalikoha piirimail sõidab külgvankripaar Kert Varik ja Lauris Daiders. 

Sel aastal juba 16. ja 17. juunil toimuv motofestival toob traditsiooniliselt kohale parimad külgkorvivõistkonnad ning quadracer´id, peale nende kihutavad võidu veel Eesti parimad mäkketõusjad ja soolosõitjad. Viimastel on nagu varasematelgi aastatel plaanis öökross, mida nad tänavu saavad sõita ilmselt pigem hilisõhtuse loodusliku valgusega.

Omadele kaasa elama

Kõige suurem muudatus varasemate motofestivalidega võrreldes on Eesti oma korvipaar Kert Varik ja Lauris Daiders, kellel on sel hooajal hea minek. Varem esikümne piirimail sõitnud võistkond on teinud korraliku hüppe ning sõidab tänavu esiviisiku konkurentsis. Ehkki ühtegi etapivõitu paaril veel pole, on kodupubliku silme all kõik võimalik. Võistluste korraldaja Janek Maar tõdeb, et see on esimene kord, kus omad on külgkorvide seas lõpuks sellises konkurentsis, et neile on võimalik kaasa elada, ning see teeb võistluse kohe palju põnevamaks.

Head sõitu quadracer´itel on jätkanud ka valitsev Euroopa meister Kevin Saar, kes alles paar päeva tagasi tõi koju Euroopa meistrivõistluste etapivõidu.

Sel aastal varasemaks tõstetud võistlus tähendab ka seda, et võistlejate võidujanu on suurem ning medalid pole ette ära jaotatud. "Hooaeg on siis alles poole peal: vähem on vigastatuid ja ka üldvõidu konkurentsis pole midagi veel otsustatud," ütles ta.

Teadlik valik

Varem kas päris juuli lõpus või augustis toimunud motofestivali toomine juunikuusse oli korraldajate teadlik valik. "Usun, et nii korraldajad kui ka publik olid augustist väsinud," tõdes Maar.

Kui viimase kümne aasta jooksul on Kiviõli motofestival toonud kohale ligikaudu 5000 inimest, siis nüüd loodavad korraldajad, et festivali toomine juunikuusse, kus pole suveürituste üleküllust ning inimesed pole väljaskäimisest ja meelelahutamisest veel väsinud − pluss omade parem sõit −, võiks publiku huvi kasvatada.

Kui mullu katsetati kolmepäevast formaati ning toodi juurde veel erisuguseid motoalasid ja meelelahutusi, siis tänavu on jäädud kahepäevase festivali juurde. Kolmepäevane festival kergitas pileti hinda ning see muutus inimestele liiga kõrgeks.

Nii on tänavu kõik tegevused uuesti kolinud mäe motokeskusepoolsesse külge. Sinna pannakse üles ka peotelk, kus peaesineja on 2 Quick Start.

Kui varem on festivalialal olnud tegevusi kogu perele, siis sel aastal on see pool kandunud teisele poole mäge, kus nädal varem avatakse uus kogu pere elamuspark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles