Sillamäe 24h tunni jooksu viimased tunnid tõotavad põnevust

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtlajärvelane German Terehhov võitleb esikolmiku koha eest. ERIK GAMZEJEV
Kohtlajärvelane German Terehhov võitleb esikolmiku koha eest. ERIK GAMZEJEV Foto: Põhjarannik

Sillamäe 24 tunni jooksul jääb  osalejatel pühapäeva hommikul kell 9 joosta veel kolm tundi. Pärast 21 tundi kestnud pingutust püsib jätkuvalt esikohal Toomas Unt, kel on läbitud ligemale 193 km.

Unt liigub võidu suunas ja on kasvatanud edu lähikonkurentide ees ligikaudu 15 kilomeetrile. Eesti tipptulemuse 232,344 km püüdmine ei ole Undi jaoks enam siiski reaalne. Selleks vajaliku tempo hoidmine hakkas talle üle jõu käima pühapäeva varahommikul kella viie paiku, mil ta tegi ka varasemast pikemaid pause. Kuid sellele vaatamata on Sillamäel sündimas  täna Eesti üks paremaid tulemusi 24 h jooksus.

Undi selja taga käib tihe heitlus esikolmiku kohtade pärast, kus üks peategelasi on ka kohtlajärvelane German Terehhov.  Kolm tundi enne finišit oli ta läbinud üle 170 km ja jooksis kiirema tempoga, kui kolmandal kohal olev soomlane Tom Kinnunen. Terehhovil on veel ka reaalne võimalus võtta kinni teisel kohal olev Mart Maasikrand, kel sai kell 9.08 joostud 178,5 km, kuid kes liikus sel hetkel Terehhovist pisut aeglasemalt.

Naiste arvestus on kindel liide Siiri Pilt, kel sai kell 9.02 läbitud ligemale 168 km. Pilt on püstitamas uut Eesti naiste tipptulemust 24 h jooksus - selleks peab ta jaksama järelejäänud kolme tunniga läbida pisut enam kui 12 km.

Võistluse peakorraldaja Aet Kiisla oli  jätnud kell 9.08 selja taha 128 km ja tõusnud naistest viiendale ja üldarvestuses  12. kohale.

Ultrajooksudes võib viimaste tundide jooksul aga veel väga palju muutuda. 24 tunni jooksu finiš Sillamäe  rannapargi läänepoolses osas on pühapäeval kell 12. Publiku toetus on  osalejatele raja ääres  eriti vajalik.

100 km jooksu võit läks Venemaale

Sillamäel toimuva ultrajooksu niiöelda lühema distantsi - 100 km jooksu, võitis Valentin Netšajev.

Võitja läbis 100 kilomeetrit ajaga 8 tundi 19 minuti ja 54 sekundit. Tema keskmiseks kiiruseks kujunes 12 km/h, mis teeb ühe kilomeetri läbimise keskmiseks ajaks 5 minutit.

Netšajev läbis 100 km enamvähem ühtlases tempos tegemata enam kui kaheksa tundi kestnud jooksu ajal ühtegi pikemat puhkepausi.

Venemaale läks ka 100 km jooksu teine koht - Aleksei Djužakovil kulus aega võitjast ligemale tunni võrra rohkem - 9:16.17.

Kolmandaks tuli ajaga 9:36.38 Antti Näreaho Soomest.

100 km jooksus ainsa naisena starti tulnud  Jekaterina Berezanskajal Eestist jõudis finišisse veidi enne poolt kaht öösel - tema võiduaeg oli 13:28,53.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles