Koolipoisina Kasparoviga viigi teinud Jõhvi gümnaasiumi vilistlane sai rahvusvaheliseks meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. kevadel mängis tollal 14aastane Ilja Siroš Talinnas simultaanis viiki eksmaailmameister Garri Kasparoviga. Nüüd täitis ta rahvusvahelise meistri normi. ALEKSANDR SIROŠ
2012. kevadel mängis tollal 14aastane Ilja Siroš Talinnas simultaanis viiki eksmaailmameister Garri Kasparoviga. Nüüd täitis ta rahvusvahelise meistri normi. ALEKSANDR SIROŠ Foto: Põhjarannik

Eesti koondisesse kuulunud 20aastane Ida-Viru noormees Ilja Siroš täitis Gruusias Batumis toimunud maleolümpial rahvusvahelise meistri normi.

Eesti koondise neljandal laual mänginud Siroš kogus maleolümpial 11 partiist  6,5 punkti. Ta võitis neli partiid (Mauretaania, Tšiili,  Liibanoni ja Barbadose maletajate vastu), kaotas kaks (Iraani ja Türgi) ning viigistas viis (Filipiinide, Rumeenia, Brasiilia, Austraalia ja Peruu).

Eesti meestekoondis sai maleolümpial 185 riigi konkurentsis 54. koha.

Narvas sündinud Ilja Siroš on õppinud Sillamäe Vanalinna koolis. 2016. aastal lõpetas ta kuldmedaliga Jõhvi gümnaasiumi. Laiemat tähelepanu äratas Siroš esmakordselt 2012. aasta kevadel, kui suutis Tallinnas simultaanmatšis teha viigi eksmaailmameister Garri Kasparoviga. Siroši kõrval sai sellega tookord veel hakkama vaid Ottomar Ladva, kes äsjasel maleolümpial mängis Eesti koondise teisel laual.

Ilja Siroš hakkas malega tegelema kuue-aastaselt. "Otsustasime ta lihtsalt maleringi viia, aga tal hakkas hästi minema," on rääkinud Põhjarannikule tema isa Aleksandr, kes nimetas võimalust kohtuda malelaua taga Kasparoviga lapsele unustamatuks sündmuseks.

Kolmandal laual esindas maleolümpial Eestit samuti Ida-Viru juurtega maletaja - Kohtla-Järvelt pärit Aleksandr Volodin, kes kogus 11st võimalikust 5,5 punkti.

Eesti naistekoondises mängis kolmandal laual samuti Kohtla-Järvelt pärit Monika Tsõganova. Tema skooriks jäi 4 punkti 9st partiist. Eesti naiskond sai 151 riigi seas 42. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles