Ida-Viru tiim sai 20 triatloniga hakkama

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Moller Auto Viru tiimi liikmeid ühises rattatrennis Pannjärvel. ERAKOGU
Osa Moller Auto Viru tiimi liikmeid ühises rattatrennis Pannjärvel. ERAKOGU Foto: Põhjarannik

Kui reede hilisõhtul lõpetas Eesti ultratriatleet Rait Ratasepp Kanaari saartel ränkraske katsumuse, läbides 20 päeval järjest iga päev täispika triatloni, siis enam-vähem samaga sai 12 peale hakkama ka Jõhvis paikneva Moller Auto Viru töötajate võistkond.  

Selle katsumuse läbimine tähendas, et 20 päeva jooksul tuli ujudes läbida 3,6 km, jalgratta seljas 3600 km ja joostes 844 km. Ratasepp tegi selle kõik läbi üksi, Moller Auto Viru tiimi liikmetel olid need distantsid omavahel ära jagatud.

Ettevõtmise eestvedaja, autoesinduse mehaanik Ardo Virkebau ütles reede pärastlõunal, et üldjoontes on tiim seatud eesmärgile väga lähedale jõudnud. "Jooksukilomeetrid tulevad täpselt täis, ujumises on natuke ülegi, umbes 250 kilomeetrit oleme jäänud võlgu rattasõidus. See tuleb eelkõige sellest, et pärast tööd on valget aega väga vähe ja pimedas on sõita ohtlik. Teeme selle puuduva osa ära nädalavahetusel," sõnas ta.

Et tiimi liikmete varasem ettevalmistus oli väga erisugune, siis kujunes paratamatult erisuguseks ka nende panus. Kirgliku harrastussportlasena panustas Virkebau ise tiimi kontole kõige rohkem jooksukilomeetreid. Laias laastus pooled jooksukilomeetrid ehk üle 400 tulidki temalt. See tähendas, et ta jooksis 20 päeva jutti iga päev keskmiselt 20 km. Muu hulgas mahtus selle sisse ka näiteks Tartu täispika maratoni läbimine eelmisel laupäeval.

Kõva trennipäev oli Virkebaul ka reedel, mil ta jooksis hommikul ligemale 20 km, ujus lõuna ajal peaaegu kolm kilomeetrit ja siis õhtul jooksis veel 20 km, et tiimi peale 844 km kokku tuleks. "Samas kui mina panin rõhku jooksule, kogusid teised rohkem rattakilomeetreid," ütles ta.

Virkebau sõnul oli kogu selle ettevõtmise puhul kõige positiivsem see, et päris mitmed kolleegid, kes varem spordiga eriti ei tegelnud, said nüüd maitse suhu ja kogesid, et see pole sugugi hirmraske, vaid pigem mõnus. "Sellise koormusega, nagu on olnud viimastel nädalatel, keegi meist ei jätka, aga päris mitmed on öelnud, et hakkavad nüüd regulaarselt liigutama," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles