Baskakov sai tiitlivõistlusel matšivõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Baskakovil (paremal) lõppes juunioripõlv. Selle lõpetuseks võitis ta juunioride MM-matši, mis Eesti maadlejatel pole juba ammu korda läinud.
Aleksei Baskakovil (paremal) lõppes juunioripõlv. Selle lõpetuseks võitis ta juunioride MM-matši, mis Eesti maadlejatel pole juba ammu korda läinud. Foto: Matti Kämärä

Kohtla-Järve maadleja Aleksei Baskakov esines juunioride MMil ühest küljest hästi: ta saavutas esimese võidu tiitlivõistluste raames. Teisalt oleks Kuldkaru atleedi tulemus võinud ka parem olla - nii vähemalt lootsid klubi juht ja treener.

Treener Aleksei Hapovi kasvandik Aleksei Baskakov jättis seljataha oma viimased tiitlivõistlused juuniorina. Edaspidi, kui ta peaks oma elu maadlusega siduma, tuleb võistelda vaid täiskasvanutega.

"Enne meistrivõistlusi märkisin, et Eesti maadlusliit seab oma sportlastele miinimumiks ühe tiitlivõistluste võidu. Varem sai Aleksei selle ülesandega reeglina hakkama, kuid tahaks, et see ei oleks maksimumülesanne. Viimastel aastatel suutis sellest miinimumist kõrgemale tõusta vaid 2008. aasta EMilt pronksi toonud Vadim Badin," ütles Kuldkaru president Sergei Merkulov. "Rohkem meil selliseid saavutusi ette näidata pole."

"Läbi ei kukkunud, kuid soovitud tulemust ka ei saanud. Ausalt öeldes ei tahakski enam üheainsa võidu järel käia. Tahaksin juba seitsme parema hulka," kommenteeris tulemust sportlase treener Aleksei Hapov. "Mõistetavalt on seal meeletu tase. Euroopa, niisamuti Aafrika, riigid saadavad mitte lihtsalt tugevamad, vaid kõige tugevamad maadlejad. Aasias maadlevad kõik. Näiteks kui otsida nimekirjast, kellega tahaks võistelda, siis valikut polegi. On tugevad ja väga tugevad atleedid."

Esimene võit

Juunioride maailmameistrivõistlused Tais kulgesid Eesti sportlastele juba tuntud stsenaariumi järgi. Esimeses matšis Saparmurad Muratoviga kasutas Aleksei kõik oma võimalused ära ja võitis. Sellega oli miinimumülesanne täidetud. Peab märkima, et tegu on esimese Eesti sportlase võiduga viimaste aastate MM-tasemega võistlustel. Ent treener ja paljud teised ihkasid juba ühe võidu traditsioonist välja murda ja edasi liikuda. Ees ootas Laša Talahhadze Gruusiast.

"Gruusia maadleja oli meie noormehest muidugi palju rohkem autasusid pälvinud - nii maailma- kui ka Euroopa tasemel -, kuid meil oli suur soov, et Aleksei end ületaks," märkis Merkulov. "Kahjuks andsid end tunda grusiinlase kogemused ja meil jäi vaid oodata võimalust kolmanda koha pärast võidelda. See võimalus sõltus Gruusia maadlejast, kuid me ei uskunud viimase hetkeni, et ta finaali jõuab, arvestades tema ülimalt tugevaid vastaseid. Sellegipoolest läks tal see korda ja saime teise võimaluse."

Lohutusringis ootas Baskakovi kõigepealt matš ameeriklase Joey Dance'iga, kuid meie maadleja ei suutnud end enam maksma panna ja kaotas. Lõpptulemusena sai kohtlajärvelane 30 osavõtja seas 16. koha.

16. koht ei ole võimete piir

"Pealtnäha on see ju päris hea tulemus: suutsime nii mõnestki tublist sportlasest ette jõuda. Teisest küljest pole põhjust ka eriti juubeldada - tulemus ei avalda muljet," kommenteeris Hapov.

"Kokkuvõtteid tehes tahaks öelda, et hinge jäi teatud rahulolematus. Aga see läheb üle ja jätkame tööd. Aleksei tulemus pole teiste meie vabamaadlejate saavutuste taustal sugugi halb. MM-võistlustel ei ole nõrku vastaseid ja võit väärib tunnustust, kuigi mul on raske uskuda, et see on piir," arvab Kuldkaru president. "Loodan, et meil jätkub jõudu selle spordiala taset tõsta ja meie võidud on alles ees. Kõik meie klubi noored maadlejad peaksid aga teadma: kui oled sündinud tšempioniks ja oled valmis loobuma kõigist tänapäeva noori ümbritsevatest kiusatustest, oleme meie alati kõrval ja teeme kõik, et need unistused ellu viia."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles