"Pika" otsingud pole vilja kandnud

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rõõmus tõdeb, et võõrmängija palkamine olukorras, kus klubi rahakott on küllaltki kõhn, on osutunud oodatust märksa keerukamaks ettevõtmiseks.
Raul Rõõmus tõdeb, et võõrmängija palkamine olukorras, kus klubi rahakott on küllaltki kõhn, on osutunud oodatust märksa keerukamaks ettevõtmiseks. Foto: Matti Kämärä

Täna õhtul peab HITO Valgas juba meistriliiga kolmanda kohtumise, ent endiselt tuleb läbi ajada vaid oma jõududega, sest Ameerika keskmängija palkamisest pole endiselt asja saanud.

Oktoobri alguses teatas HITO president Raul Rõõmus, et on agendi kaudu jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele 205 cm pikkuse 23aastase Brandon Braxtoni palkamiseks. Ometigi ei ole see korvpallur mitme nädala jooksul Eestisse jõudnud.

Küsis palka juurde

Rõõmus tunnistas, et tehing on takerdunud, kuna mängija on alguses küsitud palgasoovi poole võrra suurendanud. "Sellele meie hammas peale ei hakka, kuna riskiksin sellega, et peaksin lõpuks oma taskust talle raha välja käima," sõnas Rõõmus, lisades, et peale töötasu tuleb võõrmängijale kindlustada terveks hooajaks ka elamispind ja kolm söögikorda päevas.

HITO pääs meistriliigasse on Rõõmuse sõnul toonud klubile küll mõned uued sponsorid, ent seda vaid ulatuses, mis võimaldab katta kõige hädapärasemad kulud. "Lootsin, et mõned kohalikud suurfirmad tulevad meile toeks, aga seda pole õnnestunud seni saavutada. Paljud on rääkinud, et see ja see firma võiks meid toetada, aga saan praegu arvestada vaid selle rahaga, mis on konkreetselt lubatud. Seetõttu on meie võimalused keskmängija palkamiseks üsna piiratud," märkis ta.

Rõõmuse sõnul siiski otsingud jätkuvad, kuigi väga head varianti hetkel silmapiiril pole. "Ühte arvestatavat keskmängijat meile Ameerikast pakutakse, aga tingimusel, et võtaksime ka tema sõbrast tagamängija, keda meil pole tegelikult vaja ja kelle tase samuti Eesti meistriliiga tasemele ei vasta," tõi Rõõmus näite, kuidas mängijate turul kaubeldakse nagu nõukogude ajal "Brežnevi pakikestega".

"Pakkumisi tuleb e-maili teel üksjagu, aga enamiku nende mängijate kohta ei ole midagi teada ja päris ehku peale kedagi me võtma ei hakka," ütles Rõõmus, tõdedes, et võõrmängijate palkamine ja sellega kaasnevad nüansid on HITO jaoks valdkond, kus kogemus täiesti puudub. "Kui Ameerikast lähiajal mingit mõistlikku varianti ei tule, siis vaatame Peterburi poole."

Täna õhtul Valgas

Täna HITO vastu astuva Valga meeskond on aga saanud endale selleks hooajaks võimsa edurivi eesotsas 210 cm pika 31aastase Raitis Grafsiga, kes on kuulunud ka Läti koondisesse. Lisaks on Valga rivistuses ka endised Tartu Rocki mängijad Veljo Vares ja Heiko Rannula.

HITO treeneri Priit Käeni sõnul on Valgal 3-4 kogenud mängijat. "Ega meil muud üle jää, kui tuleb mäng nooruslikult kiireks ajada ja vastastele agressiivselt peale käia. Peame ka lootma, et viskame oma võimalused ära. Viimasel ajal ongi poistel võõral väljakul viskekäsi kindlam olnud kui kodusaalis," ütles Käen, kelle sõnul on tänases mängus HITO rivistuses ka 197 cm pikkune Artur Saariste, kes alustas tänavust hoooaega Valgas, ent ei saanud seal mänguaega ja vahetas klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles