Burdakov tahab remonditud staadionile uut nime

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Kalevi staadion on viimastel aastatel põhjalikult muutunud. Foto on tehtud juulis kunstmurukatte paigaldamise ajal. Nüüd pakub rentnik staadionile ka uut nime.
Narva Kalevi staadion on viimastel aastatel põhjalikult muutunud. Foto on tehtud juulis kunstmurukatte paigaldamise ajal. Nüüd pakub rentnik staadionile ka uut nime. Foto: Ilja Smirnov

Narva Transi president Nikolai Burdakov taotleb klubi treeningukeskuseks olevale Kalevi staadionile, kus praegu on käimas põhjalik uuenduskuur, ka uut nime. 

"Staadioni praegune nimi ei ole kahjuks atraktiivne ega viita staadioni kuuluvusele Narva linnale. Kalevi-nimeline staadion on ka Tallinnas ja Sillamäel," põhjendab ümbernimetamise ettepanekut linnavolikogule saadetud kirjas Burdakov, kes kuulub ka ise volikogusse. Kalevi nime kannab ka Transi põhiline konkurent maakonnas - Sillamäe vutimeeskond.

Rohkem seost Narvaga

Narva Trans kasutab Kalevi staadioni  pikaajalise rendilepingu alusel oma treeningbaasina. Järgmisel aastal peab staadioni omanik Narva linn 2009. aastast veninud rekonstrueerimise koos Eesti jalgpalliliiduga lõpule viima. Kunstkattega jalgpalliväljak, valgustus ja riietusruumid on juba valmis, teha on jäänud teine väljak, tenniseväljak ja tribüünid.

"Seoses sellega, et Narva Kalevi staadion oli pikka aega väga halvas seisukorras, võib selle nimetuse mainimine assotsieeruda peamiselt negatiivsete emotsioonidega. Viimasel ajal on Narva linn staadioni remondi nimel teinud tohutuid jõupingutusi. Sellesse on panustatud märkimisväärseid rahalisi vahendeid ja linnaelanike tööd. Loogiliselt võiks rekonstrueeritud staadionil olla vahetult Narva linnaga seotud nimi," kirjutab Burdakov, kes pakub uueks nimeks Narva Fama.

Fama oli Narva bastion, mis pole tänapäevani säilinud.

Kaubanduskeskusega sama nimi

Staadioni lähedal asub Ida-Virumaa suurim kaubandus- ja ärikeskus Fama. Tartu OÜ Fama Invest huvisid esindav Narva ettevõtja Oleg Uglov suhtus Burdakovi ettepanekusse huviga, kuigi mainis, et jalgpallurid temaga nõu ei pidanud. "Aga miks ka mitte," arvas Uglov, kes on nõus, et Fama nimi seostub Narvaga paremini kui Kalev.

Põhjaranniku küsimusele, kas spordi- ja kaubanduskeskus võiksid saada partnereiks nagu A le Coq Arena ja Saku suurhall Tallinnas, Uglov selgelt jaatavat vastust ei andnud.

"Arvan, et see ei sõltu niivõrd nimest, kuivõrd heast tahtest. Kui me koos partneritega leiame, et sellel on mõtet, siis muidugi."

Burdakov ütles omakorda, et tema ettepanekus ei tohiks näha rahasoovi.

Pikk traditsioon

Narva vanima spordiseltsi Kalev juhatuse liige Jevgeni Sokolov oli jalgpalliklubi presidendi ettepanekust kuuldes pisut üllatunud - eriti mõeldes sellele, et Burdakov ise on sisuliselt Narva Kalevi auesimees ja reaalne toetaja.

"Aga kui ta tahab staadionile uut nime, siis andku pealegi, ega raha sellest juurde tule. Kuigi sponsor võib tõesti tekkida..." muigas Sokolov.

Kõnealune staadion ehitati Hariduse tänavale pärast Teist maailmasõda. 1927. aasta linnakaardil on selle koha peal Rahva väli, sama koht kandis XX sajandi algul nime Sõjawäli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles