HITO püüab nädalavahetusel kahes mängus võitu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise mängu Tallinna Kalevi vastu vigastuse tõttu vahele jätnud HITO snaiper Siim Laur peaks eelseisva nädalavahetuse mängudes taas rivis olema.
Eelmise mängu Tallinna Kalevi vastu vigastuse tõttu vahele jätnud HITO snaiper Siim Laur peaks eelseisva nädalavahetuse mängudes taas rivis olema. Foto: Matti Kämärä

Eelseisval nädalavahetusel peab HITO meistriliigas kaks kohtumist klubidega, kellega asutakse turniiritabelis lähestikku.

Laupäeval mängitakse võõrsil Pärnu korvpalliklubiga, kelle käekäik meistriliigas on olnud sarnane HITOga. Nii nagu idavirulastelgi on ka pärnakatel seni õnnestunud võita vaid üks mäng ja seda samamoodi meistriliiga  avavoorus, mil 84:81 alistati Valga Maks & Moorits.

Jõukohased vastased

Nii nagu HITOgi koosneb Pärnu klubi peamiselt kohalikest noormängijatest, ent sel hooajal on koosseisu tugevdatud kahe Leedu korvpalluriga. Samuti liitus Pärnuga varem Tartu Rocki kuulunud 211 cm pikkune 23aastane keskmängija Rain Raadik. Meeskonna treeneriks on Priit Vene, kes eelnevatel aastatel töötas Leedus Kaunase Žalgirise süsteemis. Vene seadis hooaja alguses Pärnu klubile eesmärgiks jõuda Eesti meistriliigas medalimängudele.

Pühapäeval mängib HITO kodusaalis kell 17 Valga Maks & Mooritsaga, kel on tabelis kolm võitu ja viis kaotust. Samad võistkonnad on sel hooajal korra juba kohtunud - Valgas jäi HITO alla 22 punktiga.

Valga meeskonda kuuluvad teiste seas endine Läti koondislane 210cm pikk Raitis Grafs ja 204 cm pikkune ameeriklane Scott Grin ning endine Tartu Rocki mängija Veljo Vares. Viimane oli esimeses kohtumises HITO vastu suurim skooritegija.

Laur ja Kirsimaa taas rivis

HITO peatreener Priit Sternhof ütles, et eelseisev nädalavahetus on esmakordne, mil meistriliigas tuleb mängida kahel päeval järjest. "Eks nüüd tuleb välja, milline on meie mängijate füüsiline ettevalmistus," sõnas peatreener.

Kui meistriliiga tabelis esimesel neljal real olevad klubid on nii tasemelt kui mängijate füüsilise võimsuse poolest HITOst selgelt üle, siis kõigi ülejäänutega on võimalik peatreeneri hinnangul mängida kui võrdne võrdsega. "Nii Pärnu kui Valga on meile jõukohased vastased, aga võidu kättesaamiseks peab meil kõik õnnestuma," sõnas peatreener märkides, et väga tähtis on mitte lasta vastastel kohtumise alguses edu sisse saada, sest hilisemas mängu käigus on väga raske järgi saada.

Sternhofi sõnul saab eelseisvates mängudes taas kaasa teha HITO üks peamisi skooritegijaid Siim Laur, kes on paranenud jalavigastusest. Rivis on ka 205 cm pikkune keskmängija Mario Kirsimaa, kelle puhul annab treeneri sõnul aga veel tunda hiljuti läbitud ravikuur.

Küll aga peab mõlemast mängust eemale jääma HITO kõige kogenum mängija ja korvi all võitleja Edvard Trumm, kes vigastas jalga viimases kohutumises Tallinna Kaleviga. "Katki tal õnneks midagi pole, kuid võimalik, et kulub kaks nädalat, enne kui jalg tal jälle mängida lubab," sõnas Sternhof.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles