Sitke mäng kaotusest ei päästnud

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Kirsimaa tõi 11 platsil oldud minutiga 4 punkti, Edvard Trumm aitas aga lauavõitlust tasakaalus hoida,  noppides 12 lauapalli.
Mario Kirsimaa tõi 11 platsil oldud minutiga 4 punkti, Edvard Trumm aitas aga lauavõitlust tasakaalus hoida, noppides 12 lauapalli. Foto: RENE KUNDLA sportiv.ee

Sitke vastuhakk, kiidusõnad vastaste treenerilt, kohati võrdne mäng, aga lõpuks siiski kindel kaotus - just selliste sõnadega saab iseloomustada HITO mänge Eesti meistriliigas ja täpselt samuti läks ka viimati reedel Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) vastu.

Souli olümpiavõitja ja Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku  juhendatav TTÜ tegi HITO vastu küllaltki turvalise 15punktilise edu sisse esimese poolaja lõpuks. Ülejäänud ajal käis platsil küllaltki võrdne mäng, kuid samas ei tekkinud enam kordagi olukorda, kus HITO oleks suutnud vastastele ohtlikult järele tulla. Lõppskooriks jäi TTÜ võit 75:62.

Maa-alakaitse vastu ei leitud rohtu

Mängu algus oli tasavägine ja lõppes vaid HITO ühe-punktilise allajäämisega. Seekord  sai murdepunktiks teine veerand, kui HITO-l tekkisid tõsised raskused vastaste maa-alakaitse lahtiharutamisega. TTÜ lasi HITO-l teisel veerandil visata vaid 10 punkti.

HITO peatreener Priit Sternhof ütles basket.ee vahendusel, et teise veerandi teises pooles tegi TTÜ kaitses muudatusi ning see aitaski otsustavat vahet sisse teha. "Teisel poolajal mängisime juba võrdselt, kuid kontroll oli juba nende käes. Me pole võimelised tugevamate meeskondadega veel 40 minutit kui võrdne võrdsega mängima," tunnistas Sternhof. Viimase veerandi võitis HITO nelja punktiga, kuid selleks ajaks oli vastaste peatreener põhitegijaid pingile puhkama kutsunud.

Taas kiidusõnad 

"HITO oli tubli!" sõnas Tiit Sokk, tõdedes samas, et nende nõrkus on korvialune mäng ja lisas, et TTÜ mäng veel kindlusest ei pakata.

Siiski, kui enamiku meistriliiga mängudes on HITO selgelt vastastele alla jäänud korvialuses võitluses, siis seekord kujunes lauavõitlus mängu lõpuks võrdseks 38:38. Suure panuse selleks andis vigastuspausilt naasnud Edvard Trumm, kelle arvele jäi 12 lauapalli. Võrdluseks: TTÜ kõige tuntum korvpallur, keskmängija, Toilast pärit Kristjan Makke, noppis selles mängus vaid 5 lauapalli.

HITO südi mäng on pälvinud kiidusõnu peaaegu kõigilt Eesti tuntumatelt korvpallitreeneritelt: Andres Sõbralt, Aivar Kuusmaalt, Kalle Klandorfilt, Indrek Ruudult ja teistelt. Samas on nad kõik mõista andnud, et meistriliiga klubidele võrdse konkurentsi pakkumiseks tuleb leida võimalusi abiväe palkamiseks, kes aitaks tugevada korvialust.  Ühe või kahe Eesti meistriliiga tasemel keskmängija lisandumine võiks muuta noorusliku HITO meistriliigas meeskonnaks, kes mitte ainult ei paku sitket ja sümpaatset vastupanu, vaid on võimeline ka võitma.

Järgmine mäng meistriliigas on HITO-l  7. detsembril Tallinna Kalevi legendaarses Kalevi spordihallis.

Kodupublik näeb HITOt taas mängimas alles 29. detsembril, mil Jõhvi saabub meistritiitli üks põhifavoriite, seni kaotuseta püsiv Tartu TÜ/Rock.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles