Kuldkaru turniir toob Ahtmesse maadluslegendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve klubi Kuldkaru korraldab juba viiendat korda tugeva vabamaadlusturniiri, kus tänavu osaleb sportlasi üheksast riigist.
Kohtla-Järve klubi Kuldkaru korraldab juba viiendat korda tugeva vabamaadlusturniiri, kus tänavu osaleb sportlasi üheksast riigist. Foto: Matti Kämärä

Sel nädalavahetusel viiendat korda Ahtme spordihallis toimuva noorte vabamaadlusturniiri "Kuldkaru open" teevad eriliseks eelkõige aukülalised, kelle seas on nii olümpiavõitja kui maailmameister. 

Ahtmesse on oodatud Moskva ja Souli olümpiavõitja ning kuuekordne maailmameister vabamaadluses Sergei Beloglazov Venemaalt, Eesti maadluse säravaim täht, Londoni olümpiahõbe kreeka-rooma maadluses Heiki Nabi, ja 2011. aasta maailmameister vabamaadluses Aleksei Šemarov Valgevenest. Huvitav külaline on ka Venemaa üks tuntumaid spordikommentaatoreid Ernest Serebrjannikov.

"Et sel aastal on meie turniiril väike  juubel - see  toimub viiendat korda, siis tekkis soov seda kuidagi eriliselt tähistada. Otsustasime kutsuda aukülalisteks mõned tuntud inimesed. Ausalt öeldes ei olnud nendega raske kokku leppida," ütles turniiri korraldava maadlusklubu Kuldkaru president Sergei Merkulov.

Praegu 52aastane Beloglazov korraldab pühapäeval maadlejatele ka näidistreeningu. "See on inimene, kes ei kaotanud kaheksa aasta jooksul ühtki turniiri. Ta on vabamaadluse tõeline legend," märkis Merkulov.

Maadlejaid üheksast riigist

"Kui hakkasime seda maadlusturniiri  omal ajal korraldama, oli meil soov taastada Kohtla-Järve kuulsus vabamaadluse linnana, sest linn oli selle minetanud ja ega Eestiski sel alal just kõige paremad ajad polnud. Aga nüüd tullakse meie turniiridele meeleldi, kuna teatakse nende taset ja meie külalislahkust," nentis Merkulov. "Kahjuks loobusid praktiliselt viimasel hetkel osavõtust Poola maadlejad - nende föderatsioonis toimunud muudatuste ja sõiduraha puudumise tõttu. Nii on maadlejaid üheksast riigist nagu mulllugi. Nende seas on hulganisti noori matimehi, kes võitlevad juba koha eest oma riikide koondistes."

Kuldkaru treeneri Aleksei Hapovi sõnul ei aeta sel turniiril taga suurt osalejate arvu, vaid püütakse kutsuda eelkõige oma vanuseklasside tugevaid maadlejaid. "Tahame tuua siia hea tasemega maadlejad. Seekord ongi siin sellist klassi sportlased, et ma ei tea, kas ühelgi Eesti maadlejal õnnestub võita. Tugev valikusõel on vajalik, et meie poiste tase tõuseks," rääkis ta, lisades samas, et Kuldkaru klubis on mitmeid noormehi, kelle jaoks peaks olema jõukohane pjedestaalile jõuda.

Hapovi sõnul korraldatakse selline suurejooneline turniir ka eesmärgiga tuua Eesti tagasi rahvusvahelisele maadluskaardile. "Eestis peab ju toimuma vähemalt ükski selline maadlusvõistlus, kus osaleksid kümne riigi esindajad," sõnas ta.

Tõeline maadlus on väga põnev

Vabamaadluse turniir "Kuldkaru open" toimub laupäeval Ahtme spordihallis. Matšid algavad kell 10, pidulik osa ja finaalid kell 17. Vaatajatele on sissepääs tasuta. Ja nagu ütles Sergei Merkulov, on oodata kõrget taset.

"Loodan, et on huvitav. Maadlus vägagi vaatemänguline sport. Paljud lihtsalt ei tea seda, kuna telerist näeb maadlust harva. Olen kindel, et need, kes vaatama tulevad, ei pettu," kinnitas Hapov, kes on veendunud, et selline võistlus aitab populariseerida maadlust Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles