HITOga on liitumas ameeriklane Omar Sanders

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO on teistele meistriliiga klubidele kõik selgemalt alla jäänud just korvialuses võitluses. Ameerika keskmängija lisandumine peaks andma HITO-le mitu uut käiku juurde.
HITO on teistele meistriliiga klubidele kõik selgemalt alla jäänud just korvialuses võitluses. Ameerika keskmängija lisandumine peaks andma HITO-le mitu uut käiku juurde. Foto: MATTI KÄMÄRÄ

Eesti meistriliigas mängiva korvpalliklubi HITO read saavad ammuoodatud täienduse, kui jaanuari teisel poolel liitub ameeriklane Omar Sanders. 

HITO esindaja Rene Kundla sõnul jääb Sanders HITOsse kolmeks kuuks, mis võimaldab tal kaasa teha meistriliiga põhiturniiri teise poole.

Hea statistika 

203 cm pikkune ja 99 kilo kaaluv mustanahaline 22aastane keskmängija mängis kahel viimasel hooajal Lõuna-Carolina osariigi ülikooli meeskonna eest. 2011/2012. aasta hooajal sai ta keskmiselt igas mängus platsile 27,7 minutiks, tõi 11 punkti ja võttis 8 lauapalli. Tänavu suvel üritas ta pääseda ka NBAsse, ent ei osutunud valituks.

Kundla sõnul ei ole Sanders küll keskmängija kohta väga pikk, kuid samas üsna jõuline. Teda iseloomustatakse kui head lauavõitlejat ja kaitses tegutsejat, kes jaksab platsil ka tublisti joosta ning on suuteline skoori tegema. Eelnevate teadmiste ja kättesaadavate videote põhjal  peaks olema tegu just seda tüüpi mängijaga, kellest HITO on seni kõige rohkem puudust tundnud, et meistriliiga klubidele võrdsemalt vastu saada.

Eeloleval nädalavahetusel Jõhvis järjest peetavates kodumängudes peab HITO aga veel Sandersita hakkama saama. Laupäeval kell 17 on vastas olümpiavõitja Tiit Soku juhendatav Tallinna Tehnikaülikooli meeskond. Pühapäeval samal ajal näevad aga Jõhvi korvpallisõbrad mängimas üht Eesti tippklubi - Tartu Ülikool/Rocki, kelle treeneriks on samuti Eesti korvpalli lähiajaloo legend, tabavate kaugvisete spets Gert Kullamäe. Tartu meeskond naasis just aastavahetusturniirilt Hollandist, kus pälviti teine koht.

Rakvere vastu saadi kümme minutit

HITO pidas meistriliigas eelmise aasta viimase mängu laupäeval Rakveres sealse Tarva vastu. Praegu heas hoos oleva ja hiljuti Eesti karikavõitjaks tulnud Andres Sõbra  juhendatava meeskonnaga suutis HITO sammu pidada esimesel veerandajal, mis kaotati 13:17.

Kuid teisel veerandil pani Tarvas eelkõige lätlase Maris Laksa eestvedamisel klassivahe maksma ja poolajavileks oli Rakvere ees juba 19 punktiga. Kohtumise lõppskooriks jäi 91:67.

HITO kasuks tõi Sander Saare 19 punkti, lisaks jäi tema arvele ka 5 resultatiivset söötu ja 6 lauapalli. Markus Laanemetsa ja Tõnis Uueküla panuseks oli 12 punkti.

Suurele võidule vaatamata tunnustas Andres Sõber taas ka vastast.   "HITO poisid mängisid vabalt ja südikalt, ei olnud mingi ülekünd," vahendas korvpalliliit tema mängujärgseid sõnu.

HITO peatreeneri Priit Sternhofi sõnul tuli murrang teisel veerandil ebaõnnestunud vahetuste tõttu. "Tänane kohtumine ei olnud alguses väga hull. Arvasime, et jääme kiiremini Tarva trammi alla. Meie vahetused ebaõnnestusid, aga vastastel tulid kõik hoogsasti sisse ja said mängurütmi kohe kätte, " ütles Sternhof sportiv.ee vahendusel, lisades, et  on oma meeskonna mänguga meistriliiga põhiturniiri esimesel poolel rahul, sest noored mängijad on saanud väärtuslikke kogemusi.

Turniiritabelis 9 klubi seas viimasel kohal oleval HITO-l on senisest 13 mängust kirjas üks võit Rapla TYCO üle. Koht eespool oleval Tallinna Kalevil on kaks võitu rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles