Koolilastele annetatakse usinalt mäesuuski

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli 1. keskkooli kehalise kasvatuse tunnid kolivad mäele, kui vajaminev varustus kokku saadakse.
Kiviõli 1. keskkooli kehalise kasvatuse tunnid kolivad mäele, kui vajaminev varustus kokku saadakse. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli 1. keskkoolil, kus lülitatakse kehalise kasvatuse tundidesse mäesuusaõpe, on õnnestunud annetuste abil hankida suurem osa vajaminevast varustusest.

Heategevuskampaania korraldaja MTÜ Spordiaasta tegevjuhi Pille Muni sõnul on enamik vajaminevast mäesuusavarustusest heade inimeste abiga kokku saadud. "Puudu on peamiselt kiivrid, mis on aga üliolulised, tagamaks laste turvalist õpet mäel. Loodame väga, et õnnestub soetada ka kiivrid, seetõttu on eriti oodatud rahalised annetused."

Alates 7. klassist mäele

Muni lisas, et rahalises väärtuses on kokku puudu ligemale 1500 euro ulatuses varustust. Oodatud on endiselt ka suuskade, keppide ning saabaste annetused, kuna laste jalanumbrid ja kasvud on klassides erinevad ning seetõttu on vaja rohkem suusapaare.

Kiviõli 1. keskkooli õppekavas on mäesuusatamine planeeritud põhikooli vanemasse (7.-9. klass) ja gümnaasiumiastmesse. "Kuna Kiviõlis on seiklusturismi keskus, tundus see nii loogiline ja enesestmõistetav," ütles direktor Heidi Uustalu, lisades, et õppe läbiviimiseks on vaja 30 paari suuski.

Kuna õppe alustamine on seotud suurte kuludega ja linna eelarve võimalused piiratud, küsiti mäesuusavarustuse soetamisel abi, millega MTÜ Spordiaasta kohe kaasa tuli.

Sobib nii raha kui varustus

Rahaannetusi ja kasutatud varustust kogutakse kuni 22. veebruarini. Aidata saab kahel viisil: kandes endale sobiva summa raha MTÜ Spordiaasta kontole või tuues oma vana, aga kasutuskõlbliku mäesuusavarustuse kampaaniaga seotud Surfhouse'i poodi Tallinnas või Tartus või Jõhvi kontserdimajja.

Annetatud raha kasutab MTÜ Spordiaasta, korrastamaks annetatud mäesuusavarustust või soetamaks koolilastele uusi mäesuusatamiseks sobilikke saapaid, suuski, lumelaudu või muud vajalikku.

MTÜ Spordiaasta on kodanikualgatuse korras loodud mittetulundusühing, kes jagab Eesti spordipealinna tiitlit. Sel aastal kannab seda esimese maakonnana Ida-Virumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles