Kohila tegi meistriliiga ukse HITO jaoks irvakile

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila sai üleminekumängudes HITOst jagu ja teenis välja koha meistriliigas, kuid otsustas nüüd jätkata ka järgmisel aastal esiliigas.
Kohila sai üleminekumängudes HITOst jagu ja teenis välja koha meistriliigas, kuid otsustas nüüd jätkata ka järgmisel aastal esiliigas. Foto: Matti Kämärä

Üleminekumängude kaotamisega esiliigasse langema pidanud HITO võimalused jätkata ka järgmisel aastal meistriliigas tõusid, sest koha eliitseltskonnas välja teeninud Kohila meeskond otsustas ka järgmisel hooajal  esiliigasse jääda.

Sportliku põhimõtte järgi pidanuks uuel hooajal meistriliigas mängima Kohila, kes alistas kahe üleminekumängu kokkuvõttes meistriliigas viimaseks jäänud HITO.

Kohila kingitus Ida-Virule 

Kohila klubi otsustas sel nädalal loobuda meistriliiga kohast. Otsusele eelnes  klubi juhatuses üsna tuline arutelu. Meeskonna peatreeneri Jüri Pritsini sõnul jõuti arusaamisele, et ühe maakonna kahel klubil ei ole mõistlik meistriliigas omavahel konkureerida. Rapla meeskond tuli tänavu meistriliigas neljandaks.

"Praeguste võimaluste puhul on mõistlikum, kui üks meeskond on meistriliigas ja esiliiga meeskond pakub samas arenemisvõimalusi noortele. Parem üks tugev meistriliigas ja teine nõrgem esiliigas kui kaks nõrka meistriliigas," sõnas ta.

Pritsin lisas, et Kohila ja HITO on võrdsed meeskonnad, kes on aastaid esiliigas tasavägiseid mänge pidanud. "Sellisel moel nagu HITO sel aastal meistriliigat mängis, meie seda teha  ei tahaks," viitas ta Ida-Viru meeskonna autsaideri rollile, kes suutis hooaja jooksul võita vaid kolm mängu.

Samas julgustas Kohila korvpallielu eestvedaja HITOt siiski meistriliigas jätkama. "Regionaalses mõttes on hea, et ka ida poolt on Eesti tippliigas üks võistkond. Aga Ida-Virumaa peaks kahtlemata mõtlema oma meeskonna tugevdamisele. Vähemasti korvi alla on neil kindlasti jõudu juurde vaja, et teistele vastu saada," sõnas ta.

Rõõmus pani taotluse teele

HITO president Raul Rõõmus läkitas kolmapäeval korvpalliliidule taotluse, et meeskond soovib järgmisel hooajal meistriliigas mängida, ja kinnitas, et selleks täidetakse vajalikud tingimused.

Eesti korvpalliliidu peasekretär Karel Loide on varem öelnud, et kui Kohila peaks loobuma, on HITO kasuks lihtsam otsust teha, sest liiga geograafilise laiendamise kõrval on siiski tähtsad ka sportlikud põhimõtted. Juhatus peaks järgmise hooaja meistriliiga koosseisu kinnitama mai lõpus või juuni alguses.

HITO esindaja Rene Kundla sõnul on enamik mängijaid ja ka peatreener Priit Sternhof huvitatud meistriliigas jätkamisest. "Kõik saavad samas aru, et vanamoodi jätkamisel pole mõtet. Tuleb teha järgmine samm ja võtta sihikule vähemalt kuue hulka jõudmine," ütles Kundla.

Ühelt poolt võiks HITO elu meistriliigas uuel hooajal kergemaks teha tänavu nopitud kogemused ja teadmine, et paljud noormängijad on nüüd meeste seltskonnas karastunud ja ka tugevamaks muutunud. Kundla sõnul jääb aga sellest üksi Eesti klubikorvpalli tippkonkurentsis  püsimiseks väheks. Tarvis on kaasata üks-kaks heal tasemel leegionäri ja selleks tuleb klubil leida ligikaudu 20 000 eurot.

"Peale selle peab klubi muutuma tervikuna professionaalsemaks. Kindlasti on vaja rohkem ühistrenne. Sellest, kui üks kord nädalas enne mängu trenni tehakse, on ilmselgelt vähe," sõnas Kundla, kes loodab, et uue arengusammu teeb ka HITO fänniliikumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles