HITO on palkamas Ameerika keskmängijat

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdava osa eelmisest hooajast pidi HITOs keskmängija kohal rassima vaid 193 cm pikkune Edvard Trumm. Lähinädalatel peaks meeskonnaga liituma 10 sentimeetrit pikem ameeriklane Jeff Harper.
Valdava osa eelmisest hooajast pidi HITOs keskmängija kohal rassima vaid 193 cm pikkune Edvard Trumm. Lähinädalatel peaks meeskonnaga liituma 10 sentimeetrit pikem ameeriklane Jeff Harper. Foto: RENE KUNDLA/SPORTIV.EE

Korvpalliklubi HITO alustab uut hooaega meistriliigas 28. septembril, kohtudes Tallinna TTÜga, ja selleks ajaks peaks  klubiga liituma ka Ameerika mustanahaline keskmängija Jeff Harper.

HITO esindaja Rene Kundla kinnitas, et klubi on 1987. aastal sündinud 203 cm pika Jeff Harperiga tingimused selgeks rääkinud ning loodetavasti kirjutatakse peagi ka lepingule alla ning välismängija liitub enne hooaja algust meeskonnaga.

Pole veel kohal

HITO peatreener Priit Sternhof märkis, et videote põhjal on tegu hea liikuvusega mängijaga, keda saab kasutada nii korvi all kui ka jõulise äärena. "Muidugi tahaksin, et ta ühineks meie treeningutega võimalikult ruttu, et ta jõuaks enne meistriliiga mänge harjuda nii meeskonna kui siinse eluga. Ent ma ei hakka plaanide tegemisel temaga enne arvestama, kui ta reaalselt meil kohal on," viitas Sternhof eelmisele hooajale, mil HITO oli samuti värbamas mitmeid keskmängijaid piiri tagant, ent eri põhjustel lõpuks siiski vaid oma jõududega hakkama pidi saama.

HITO tegi ühiste saalitreeningutega algust nädal aega tagasi, kuni selle ajani pidid kõik mängijad Sternhofi sõnul vastavalt oma südametunnistusele end füüsilises vormis hoidma. "Osa puhul olen sellega väga rahul, osa suhtumine jättis aga soovida," tõdes ta.

Eelmise hooajaga võrreldes lahkus peale Tarvasesse siirdunud mängujuhi Sander Saare HITOst ka ääremängija Artur Saariste, kes sai tööd samuti meistriliiga keskmike hulka kuuluvas Valgas. Saariste alustas ka mullust hooaega Valgas, kuid sai seal esimestes voorudes harva platsile ja tuli HITOsse.

Mängujuhi koht vaba

Meistriliiga tasemel mängimisest on loobunud Riho Unt ja Margo Tali, kes asub juhendama HITO teist koosseisu. Löögiks on ka teise mängujuhi Aleksis Anijärve seljavigastus, mistõttu tal tuleb tõenäoliselt terve hooaeg vahele jätta.

Sternhof loodab, et mitmed tagamängijad, nagu Siim Laur, Jarko Kool, Andrus Lehismets ja Jalmar-Joosep Saar, teevad arengus ühe sammu edasi ja keegi neist veab välja ka mängujuhi rollis. "Sellest oleneb meie mänguplaan. Mängujuhi roll on suurem pikema positsioonirünnaku korral, kiirema mängu korral on see väiksem," arutles Sternhof.

HITOga peaks sel hooajal  liituma ka klubi oma kasvandik Janek Veedla, kes eelmisel aastal mängis teises liigas Haapsalu eest. "Ta oli vahepeal vigastatud, aga näitas end eelmisel aastal nii teises liigas kui Tallinna kossuliigas väga heast küljest. Ta on äärel hea viskaja ning temast loodame kindlasti abi," sõnas  Sternhof.

Treeningmänge esialgu HITO-l veel paigas pole. "Kuid septembri teises pooles tahame mõned mängud kindlasti pidada. Vastastest, kes samuti oma valmisolekut proovida tahavad, puudu ei tohiks tulla. Loodan, et nendeks mängudeks on ka meil välismängija kohal," sõnas Sternhof.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles