HITOsse saabus Ameerika keskmängija

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Harper tegi juba eile tutvust HITO kodusaaliga Jõhvi spordihallis.
Jeff Harper tegi juba eile tutvust HITO kodusaaliga Jõhvi spordihallis. Foto: Peeter Lilleväli

Nädal enne meistriliiga tänavuse hooaja avakohtumist Tallinna TTÜga saabus Ida-Viru esindusklubisse ammuoodatud keskmängija Ameerikast, kelleks on 26aastane Jeff Harper.

Ligemale aasta aega kestnud HITO keskmängija otsingud kandsid lõpuks vilja ööl vastu pühapäeva, mil klubi omanik Raul Rõõmus  tõi Tallinna lennujaama saabunud 203 cm pika Jeff Harperi Ida-Virumaale.

Korvpallist ümbritsetud

Rõõmus seadis Harperile elamiseks valmis korteri Kohtla-Järvel, kus iga nurk annab märku spordialast, millega ameeriklane tuli siia leiba teenima. Nimelt on samas korteris ka Rõõmuse poolt paljude aastate jooksul kogutud korvpalliteemaliste suveniiride kollektsioon, mida on näidanud Eesti Televisioongi.

Klubi esindaja Rene Kundla sõnul on Harper esimestel päevadel näidanud igati professionaalselt suhtumist. "Kolm põhilist asja, mis teda huvitasid, olid, kas on olemas jõusaal, ujula ja võimalus vabal ajal viskeid harjutada. Tal oli hea meel, et siin Jõhvi spordihallis on kõik need asjad olemas," lausus Kundla.

Tema sõnul on Harper HITOs esialgu katseajaga. Kui tema oskused meeskonnale sobivad, sõlmitakse temaga leping terveks hooajaks.

Samal ajal kaalub HITO veel ühe keskmängija kaasamist. Tegemist on 205 cm pika 19aastase noormehega Moskva oblasti Trinta spordikoolist, kes ise ning kelle vanemad on huvitatud Eesti liigas mängimisest, et leida korvpallurikarjäärile uusi väljundeid. Seni puudub aga HITO treeneritel selgem ülevaade noormehe võimetest.

Esimene mäng laupäeval

Eelmise hooajaga võrreldes on põhimängijatest HITOst lahkunud mängujuht Sander Saare, kes liitus Rakvere Tarvasega. Andres Sõbra juhendatavas mulluses pronksimeeskonnas saab Saare rolliks ilmselt puhkuseandmine 33aastasele leedulasest Euroopa meistrile Giedrius Gustasele, kes Rakvere meeskonnaga hiljuti liitus. Ääreründaja kohal tegutsenud Artur Saariste mängib sel hooajal Valga meeskonna eest.

HITOsse naasis aga 25aastane oma klubi tagamängija Janek Veedla, kes on viimastel aastatel mänginud madalamatesse liigadesse kuulunud klubides.

HITO alustab hooaega sel laupäeval, kui kell 18 kohtutakse Jõhvi spordihallis Tallinna TTÜga, keda juhendab olümpiavõitjast Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.

Järgmisel reedel ollakse võõrsil vastamisi selleks hooajaks oma ridu veelgi tugevdanud Rakvere Tarvasega. Juba päev hiljem tuleb pidada kodumäng Valgaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles