Sillamäe Kalevi unistus meistritiitlist purunes

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe staadionile kogunenud publik nägi eile õhtul tulist võitlust iga muruväljaku ruutmeetri pärast, ent mitte kodumeeskonna väravaid.
Sillamäe staadionile kogunenud publik nägi eile õhtul tulist võitlust iga muruväljaku ruutmeetri pärast, ent mitte kodumeeskonna väravaid. Foto: Matti Kämärä

Enne teisipäevast kohtumist Eesti meistriliigas kaheksa mängu järjest võitnud Sillamäe Kalevi võimalused püüda meistritiitlit luhtusid üleeile õhtul kodustaadionil, kui valitsevale Eesti meistrile Tallinna Levadiale jäädi alla 0:1.

Sillamäe Kalevi jaoks sai ühes hooaja tähtsamas mängus saatuslikuks neli minutit enne poolajavilet toimunud trahvilöök. Meeskonna kapten Andrei Sidorenkov peatas paremal äärel Levadia ründaja võttega, milles kohtunik nägi reeglite rikkumist, näidates ka kollast kaarti. Sidorenkov  polnud sellise otsusega sugugi rahul ja ilmutas valjusti pahameelt.

Luhtunud penalti

Trahvilööki asus lööma Levadiaga hiljuti taasliitunud Eesti koondise poolkaitsja Dmitri Kruglov. Teravast löögist lendas pall madalalt väravaesisest meestesummast läbi ja maandus väravanurgas. Kruglov tunnistas pärast kohtumist Põhjarannikule, et tal polnud kavatsust otse väravale peale lüüa. "Nii terava nurga alt pole eriti mõtet otse väravasse lüüa. Andsin terava tsenderduse esimese posti suunas  ja ega ma ise väga täpselt ei näinudki, kas keegi sai jala vahele või mitte," rääkis ta värava sünnist, tunnistades samas, et tegu oli kahe võrdse meeskonna kohtumisega.

Teisel poolajal oli Kalev vastasest mõnevõrra aktiivsem, ent tugeva surve alla Levadia ei langenud. Meeskonna suurimal väravakütil Jevgeni Kabajevil läks üks pealelöök napilt postist mööda. 71. minutil õnnestus Kabajevil Levadia kaitseliinist läbi murda ja tema peatamiseks haaras kaitsja trahvikastis tal käest. Kohtunik Eiko Saar näitas penaltimärgi suunas. Paraku ei sündinud penaltist ei viigiväravat ega Kabajevi 30. tabamust sel hooajal. Levadia väravavaht Roman Smiško tõrjus Kabajevi löögi.

Kalevi peatreener Sergei Frantsev tõdes, et penalti ebaõnnestumine mõjus moraalse löögina. "Mul ei ole oma meeskonna mängijatele etteheiteid − kõik võitlesid ja  olid mänguks hästi häälestunud. Vastasmeeskond oli täna pisut värskem. Neil oli eelmise vooru järel üks puhkepäev rohkem," sõnas ta.

Medalivõimalus veel säilib

Andrei Sidorenkovi hinnangul oli võrdne mäng, kus mõlemal meeskonnal olid väravavõimalused. "Nemad lõid ühe ära, meie mitte. Selles oligi täna vahe. Meile oli see ebaõnn," ütles ta.

Kruglovi sõnul oli Kalevi rünnakute peatamine tõsine katsumus, niikaua kui nad mängisid lühikeste söötudega. "Kohtumise lõpus, kui mõlemad meeskonnad hakkasid nagu tennises andma pikki palle, läks meil natuke kergemaks," märkis ta.

Levadia peatreener Marko Kristal tõdes, et kogu mängu jooksul käis väljakul suur võitlus. "Saime täna kaitse pidama. Ühe eksimuse lasime sisse, aga õnneks nad ei kasutanud seda ära," sõnas ta, märkides, et kogenud Kruglovi tulek on meeskonnale lisanud kvaliteeti.

Kuigi meistritiitli püüdmine muutus pärast eilset kaotust Kalevile küllaltki ebareaalseks, sest seitse vooru enne hooaja lõppu jäädakse liidrikohal olevast Florast maha juba 9 punktiga, on nii Frantsevi kui Sidorenkovi hinnangul esikolmikusse jõudmine siiski veel võimalik ja selle nimel võideldakse täiega.

Narva Trans tegi eile  sammu kuuenda koha poole, alistades 3:0 Tallinna Kalevi. Jõhvi Lokomotiv aga hävis kohtumises Nõmme Kaljuga koguni 0:9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles