Narva ja Kohtla-Järve hokilahingus oli endiste aegade hõngu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevase kohtumise pööras narvalaste kasuks nende kapten Ilja Iljin (nr 71), kes saatis koguni neli korda litri Viru Sputniku väravasse.
Laupäevase kohtumise pööras narvalaste kasuks nende kapten Ilja Iljin (nr 71), kes saatis koguni neli korda litri Viru Sputniku väravasse. Foto: Matti Kämärä

Narva ja Kohtla-Järve põline vastasseis jäähokis sai uue lehekülje läinud laupäeval, mil tänavuse hooaja esimesest omavahelisest mängust väljus 7:4 võiduga Narva.

Eelmise hooaja põhiturniiril Narvale kõik kuus mängu kaotanud Viru Sputnik alustas paarisaja poolehoidja rõõmuks kohtumist raevukalt.

Iljini võimas soolo

Tänu sellest hooajast meeskonnaga liitunud Venemaa võõrleegionäride Aleksandr Petrovi, Aleksandr Medvedjevi ja Daniil Karamuškini väravatele läks Viru Sputnik esimeseks vaheajaks 3:1 juhtima.

Teisel kolmandikul ei õnnestunud Viru Sputnikul eduseisu kasvatada aga olukorras, kus vastaste mängija Mihhail Silantjev saadeti viieks minutiks platsilt ära. Seejärel tõi mängu pöörde narvalaste kapten Ilja Iljin, kes viskas seitsme minuti jooksul kolm korda litri Viru Sputniku väravavõrku. 37. minutil suurendas Georgi Vassiljev narvalaste eduseisu kaheväravaliseks.

Võitluslikus ja tasavägises naabrite heitluses, kus teeniti ohtralt trahviminuteid ja pealevisete arv oli peaaegu võrdne, sai võitja selgeks viimase kolmandiku alguses, kui Ilja Iljin lõi sel päeval juba oma neljanda värava.

3:6 kaotusseisust Viru Sputnik enam järele võtta ei suutnud. Pavel Kulakov kasvatas edu veel ühe tabamuse võrra. Kohtlajärvelaste lohutusvärav tuli kaks sekundit enne lõpuvilet 16aastaselt Ilja Lekomtsevilt.

Võitjate treener rahulolematu

Vaatamata sellele, et Narva PSK-l on kahest mängust kaks võitu ja turniiritabelis ollakse täiseduga teisel kohal, polnud peatreener Rais Davletkildejev oma meeskonna tegutsemisega Kohtla-Järve jäähallis sugugi rahul. "Nii kehvalt pole me ammu mänginud. Noored oli tublid, aga kogenumad mängijad jalutasid jääl. Eriti esimesel kolmandikul. Kohtla-Järvel on natuke teistmoodi jää kui meil, aga see ei saa olla põhjus," sõnas ta.

Davletkildejevi sõnul on nende meeskonna nõrgad kohad praegu kaitse ja väravavaht ning seda oli ka Kohtla-Järvel tunda. "Ma ei ütleks, et tänavune Viru Sputnik oleks mullusest tugevam. Nende uued leegionärid millegi erilisega silma ei paistnud. Me ise olime kohtumise alguses liiga uimased ja lasime lubamatult vabalt tegutseda," sõnas ta.

Narva PSK peatreeneri sõnul koosneb nende meeskond puhtalt amatööridest, aga sellegipoolest proovitakse poolproffidest Tallinna ja Tartu meeskondadele sel hooajal vastu hakata. "Kõik meie kogenumad on tööinimesed. Kui nad tulevad vahetusest ja näen, et nad on väsinud, siis ega trenni täiskoormusega teha ei saa. Samas, kui vanad ütlevad, et ei taha enam mängida, siis võtame aga uusi noori. Meil on igast vanuseklassist vähemalt kolm-neli head mängumeest tulnud," rääkis ta.

Rais Davletkildejevi sõnul on hooaeg veel väga noor. "Ma ei ole põhikonkurente veel mängimas näinudki ega oska seepärast veel mingit taktikaplaani teha.

Liidrikohal oleva Tallinna Vikingiga kohtub Narva koduhallis aga juba sel pühapäeval kell 14.30. Viru Sputnik peaks laupäeval mängima Tartus mulluse hõbedameeskonna Kalev Välguga, kel on sel hooajal kirjas vaid kaks loobumiskaotust.

EESTI JÄÄHOKIMEISTRIVÕISTLUSED

1. Tallinna Viking 3  3  0  19-6  9

2. Narva PSK 2  2  0  14-7 6

3. Tallinna Panter 3  1  2 11-12 3

4. Kohtla-Järve Viru Sputnik 2  0  2  7-16  0

5. Tartu Kalev Välk 2  0  2  0-10  0

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles