Jõhvis tuleb Sõbra ja Kuusmaa duell

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endised tippkorvpallurid ja praegu Eesti meistriliiga klubisid treenivad Andres Sõber ja Aivar Kuusmaa pakuvad tavaliselt oma emotsionaalse juhendamisstiiliga publikule omalaadset vaatemängu.
Endised tippkorvpallurid ja praegu Eesti meistriliiga klubisid treenivad Andres Sõber ja Aivar Kuusmaa pakuvad tavaliselt oma emotsionaalse juhendamisstiiliga publikule omalaadset vaatemängu. Foto: Matti Kämärä

Eeloleval teisipäeval peavad Jõhvi spordihallis Eesti karikasarja kohtumise meistriliigas esikolmikusse kuuluvad Rakvere Tarvas ja Rapla Tyco.

Kuna Ida-Viru esindusmeeskond HITO langes meistriliigast välja, on teisipäevane kohtumine sel hooajal tõenäoliselt ainus kord, mil Jõhvis näeb mängimas Eesti klubikorvpalli eliiti kuuluvaid meeskondi.

Võrdsed meeskonnad

Eelseisvale kohtumisele lisab põnevust, et mõlemad meeskonnad on alustanud tänavust meistriliiga hooaega väga hästi ja paiknevad turniiritabelis kõrvuti. Seitsmest mängust viis võitnud Rapla on praegu Kalev/Cramo järel teine ja Tarvas nelja võiduga kolmandal kohal.

Läinud laupäeval toimunud omavahelise kohtumise võitis  68:61 Tarvas.  Eelnenu põhjal tasub ka Jõhvis toimuvas karikamängus oodata huvitavat ja tasavägist pallilahingut.

Kohtumisel lisavad vürtsi mõlema meeskonna treenerid. Nii Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa kui Rakvere loots Andres Sõber on tuntud emotsionaalse juhtimisstiili ja värvika sõnavaraga, sütitades sel moel oma meeskonna mängijaid. Mõlema endise tuntud korvpalluri tegutsemine platsi ääres treenerina on tavapäraselt publikule kui iga korvpallimatšiga kaasnev väike lisaetendus.

Ida-Viru mehed Tarvases

Ida-Viru korvpallihuvilistel  peaks olema põhjust rohkem pöialt hoida lähinaabrite meeskonnale, sest seal mängivad Ida-Viru mehed Sander Saare ja Siim Laur, kes eelnevatel hooaegadel HITOsse kuulusid. Tõsi, HITO eelmise hooaja suurim skooritegija Siim Laur on Tarvas pidanud esialgu varumeeste pingilt vaatama, kuidas sel hooajal meistriliigas mängitakse. Andres Sõber on  senistes mängudes teda platsile usaldanud vaid korra mõnedeks sekunditeks.

Sander Saare on Eesti koondise mängujuhi Sten-Timmu Soku ja ameeriklase Brandis Raley-Rossi kõrval saanud mänguaega keskmiselt seitse minutit mängus ja visanud keskmiselt 1,7 punkti. Peale Soku ja Raley-Rossi on Tarvas põhimängijateks sel hooajal olnud veel Ameerika jõuline ääremängija David Haugton ja lätlasest keskmängija Kaspar Cipruss.

Ka Raplal on sel hooajal üheks suuremaks  skooritegijaks lätlane − 24aastane 203 cm pikk Kristers Zeidaks, kes on visanud keskmiselt 15,3 punkti mängus.

Ida-Viru spordiliidu peasekretäri Rene Kundla sõnul tõi korvpalliliit karikasarja  kohtumise Jõhvi, et neis Eesti suuremates  kohtades, kus ei ole  oma meistriliiga meeskonda, oleks vähemalt üks kord hooaja jooksul võimalik näha mängimas Eesti paremaid meeskondi.

Rakvere Tarva ja Rapla Tyco kohtumine algab teisipäeval, 18. novembril kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles