Ahtme maadlusturniiril triumfeerisid poolakad

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval nägi Ahtme hallis sadu haaravaid maadlusmatše 13 riigist pärit sportlaste vahel.
Laupäeval nägi Ahtme hallis sadu haaravaid maadlusmatše 13 riigist pärit sportlaste vahel. Foto: ALEKSANDR KOMŠIN/sportiv.ee

Laupäeval ligemale saja maadleja osalusel Ahtme spordihallis toimunud vabamaadlusturniiril said kõige rohkem esikohti Poola maadlejad. 

Tänavune "Kuldkaru Open" tõi Kohtla-Järvele maadlejaid 13 riigist − nii tugevat täiskasvanute maadlusturniiri pole Ida-Virumaal varem toimunud.

Üks esikoht ka Eestisse

Kaheksast kaalukategooriast kolmes sai esikoha Poola maadleja. Andrzej Sokalski oli parim kuni 74 kg, Rafal Statkiewicz kuni 65 kg  ja Krzysztof Bienkowski kuni 61 kg kaaluvate maadlejate seas. Venemaa võitis küll enim medalikohti, ent kulda jagus neile vaid kahe kategoorias: Šarap Gitinov võitis kuni 70 kg ja Ibragim Iljassov kuni 57 kg kaaluvate maadlejate seas.

Üks esikoht jäi ka Eestisse. Kõige raskemate, kuni 125 kilo kaaluvate mürakate seas oli võitmatu Ragnar Kaasik. Tõsi, temal vaid kaks konkurenti oligi.

Kõige suurem oli konkurents kuni 86 kg kaalunute seas, kus matil käis 20 maadlejat. Võidu võttis Valgevenet esindav Rassul Tihhajev.

Saksamaale tõi ainsa esikoha Erik Thiele kuni 97 kilo kategoorias.

Lisaks viiele "kullariigile" jagus medalikohti tänavusel "Kuldkaru Openil" ka Kreeka ja Suurbritannia maadlejatele.

Ida-Viru lippu hoidis kõrgel Belokurov

Ainsa Ida-Viru maadlejana oli võistlustules Gleb Belokurov, kel ei jäänud 61 kg kategoorias palju puudu ka pjedestaalile jõudmisest. Ta kaotas küll avaringis hilisemale võitjale poolakale Bienkowskile, ent alistas siis lohutusringis Leedu maadleja Andrius Zekase 10:0. Kuid pronksimatšis jäi Belokurov 10:24 alla sakslasele Manuel Wolferile, kes 2012. aastal võitis juunioride maailmameistrivõistlustel pronksi.

Klubi Kuldkaru treener Aleksei Hapov on Põhjarannikule rääkinud, et rohkem kui pooled turniiril osalenud maadlejatest jäävad Kohtla-Järvele nädalaks veel treeninglaagrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles