16aastane Sillamäe neiu põrmustas Euroopa karikavõistlustel Eesti täiskasvanute rekordi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
16aastane Jekaterina Mirotvortseva on sel aastal oma nimele võtnud Eesti täiskasvanute rekordid käimises kolmel distantsil.
16aastane Jekaterina Mirotvortseva on sel aastal oma nimele võtnud Eesti täiskasvanute rekordid käimises kolmel distantsil. Foto: Marko Mumm / EKJL

16aastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva saavutas Euroopa maanteekäimise karikavõistlustel Eesti rekordiga 10 kilomeetri distantsil U20 vanuseklassis neljanda koha. 

Mirotvortseva aeg 48.05 on Eesti rekord nii U20, U23 kui ka täiskasvanute klassis. Seejuures parandas ta Jekaterina Jutkina poolt püstitatud Eesti rekordit peaaegu terve minutiga ehk 59 sekundiga. Jutkina tegi selle rekordi siis, kui Mirotvortseva oli alles siputuspükstes.  

Leedus Alytuses toimunud 31 osalejaga Euroopa karikavõistlustel oli Mirotvortseva lähedal ka poodiumile jõudmisele - kolmandast kohast jäi seekord puudu vaid 12 sekundit. 

Sillamäe Kalevit esindav Mirotvortseva on tulemusega 48.05 Euroopa hooaja edetabelis vanuseklassis U20 11. kohal. Maailmas asetub see tulemus 46. kohale. Tähelepanuväärne on, et eespool on koguni 26 hiinlannat. 

Sel talvel püstitas Jekaterina Mirotvortseva Eesti täiskasvanute siserekordi 5000 meetrit käimises. Heast füüsilisest vormist andis märku ka 1. mail ümber Viljandi järve jooksul saavutatud kaheksas koht naiste arvestuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles