Sillamäe neiu võitis Euroopa noorte olümpiafestivalil kulla

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jekaterina Mirotvortsevat toetas Bakuus ka tema treener Jevgeni Terentjev.
Jekaterina Mirotvortsevat toetas Bakuus ka tema treener Jevgeni Terentjev. Foto: Eesti Olümpiakomitee

16aastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva võitis Bakuus toimuvatel Euroopa noorte olümpiafestivalil 5000 meetri käimises Eesti täiskasvanute rekordiga kuldmedali.

Sillamäe Kalevit esindav Mirotvortseva oli reede õhtul toimunud võistluse suurfavoriit, sest 14 startinu seas kuulus talle hooaja parim tulemus.

Bakuus parandas Sillamäe aukodaniku Jevgeni Terentjevi õpilane  tänavu püstitatud Eesti täiskasvanute rekordit veel 20 sekundiga ja finišeeris ajaga 22.26,01  uhkes üksinduses - lähim konkurent jõudis üle lõpujoone alles rohkem kui minut aeg hiljem.

Mirotvortseva rääkis, et läks starti lvõidumõtetega, aga ma ei saanud võidus ette kindel olla, sest konkurendid olid päris kõvad. "Aga läks päris hästi ja olen oma tulemusega rahul. Võiduga muidugi ka," sõnas ta.

„Minu strateegia oli kohe minna esimeseks ja siis veendusin, kas jõuan oma ajas püsida. Kui algus läks kergelt, siis finišis oli juba raskem. Aga siht oli kogu aeg silme ees – üks eesmärk oli aeg ja teine eesmärk oli mitte kedagi teist ette lasta. Jõudsingi esimesena finišisse ning aja tegin ka ära – eesmärk oli 22.30 ja käisin 22.26.“

16aastase neiu tulemuse tugevast klassist kõneleb seegi, et tegu sel aastal naiste arvestuses 18. ajaga maailmas.

Sillamäel Kannuka koolis õppiv neiu tõdes, et käimine pole Eestis väga populaarne. "Olen peaaegu ainuke, kes sellega tegeleb, aga mulle meeldib. Selleks, et Eestis üksi tehes võita Euroopa parimaid, on ainult üks valem: treenida, treenida, treenida,“ lisas ra

Autasustamine toimub laupäeva hommikul kell 7.40 Eesti ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles