Narva noormees tuli juunioride jalgrattasõidu EMil viiendaks

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Gleb Karpenko koos isa Sergei Karpenkoga, kelle innustusel hakkas ta rattaspordiga tegelema ning kes on teda aastaid treeninud ja toetanud.
Gleb Karpenko koos isa Sergei Karpenkoga, kelle innustusel hakkas ta rattaspordiga tegelema ning kes on teda aastaid treeninud ja toetanud. Foto: Мatti Kämärä/ Põhjarannik

18aastane narvalane Gleb Karpenko sai Hollandis Alkmaaris toimuvatel jalgratta maanteesõidu Euroopa meistrivõistlustel meesjuunioride temposõidus viienda koha.

58 osalejaga tihedas konkurentsis kulus Karpenkol 22 kilomeetri läbimiseks aega 27.26,15. Pronksmedali võitmisest lahutas teda 20 sekundit. Euroopa meistriks tulnud itaallase Andrea Piccolo võiduaeg oli 26.52,71.

Karpenko sõnas pärast võistlust, et jäi sõiduga rahule, aga tulemus oleks võinud parem olla. "Andsin endast kõik, mis sain," ütles ta. 

Gleb Karpenko pälvis esimest korda laiemat tähelepanu kaks aastat tagasi, kui võitis Euroopa noorte olümpiafestivalil hõbemedali. Tänavu kevadel üllatas ta Tartu rattaralli võiduga täiskasvanute arvestuses. 

Narva spordielu eestvedaja Vladimir Všivtsev on Põhjarannikule rääkinud, et Gleb on väga hea näide selle kohta, et kui on tahtmist spordis midagi korda saata, siis on see sihikindla tööga võimalik. "Rattaspordis on konkurents, sealhulgas ka noorte seas, ülimalt tugev," rääkis ta.

Všivtsevi sõnul tuleneb noormehe edu suuresti perekonna toetusest. Tema isa Sergei Karpenko on ise endine rattur, kes hakkas poja treenimise kõrvalt ka ise taas harrastajate võistlustel osalema. "Sergei on ikka vahel nõu küsinud, kuidas targalt treenida. Gleb on väga võimas ja jõuline kuju. Sellises vanuses peab väga täpselt treeningukoormusi arvestama, et mitte üle pingutada. Seni on nad isaga teinud tarku otsuseid," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles