Mirotvortseva näitas, et on nobe ka jooksurajal

Põhjarannik
Copy
Alles eelmisel pühapäeval 17aastaseks saanud Jekaterina Mirotvortseva püstitas sel aasta seitse Eesti täiskasvanute rekordit ja kerkis Euroopa naiste edetabelis 10 000 meetri käimises 22. kohale.
Alles eelmisel pühapäeval 17aastaseks saanud Jekaterina Mirotvortseva püstitas sel aasta seitse Eesti täiskasvanute rekordit ja kerkis Euroopa naiste edetabelis 10 000 meetri käimises 22. kohale. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Käimises sel aastal Euroopa noorte olümpiafestivalil kuldmedali võitnud ja ridamisi Eesti täiskasvanute rekordeid purustanud 16aastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva näitas nädalalõpul pealinnas, et kuulub Eesti paremikku ka jooksmises.

Tallinna suure jooksufestivali sissejuhatuses reedel toimunud 5 km jooksus "We Run Tallinn" tuli Sillamäe Kalevit esindav Mirotvortseva naiste arvestuses ajaga 17.13,5 kolmandaks. Jooksu võitnud Eesti ühest paremast keskmaajooksjast Kelly Nevolihhinist jäi ta maha vaid 8 sekundiga.  

3741 osalejaga jooksul suutsid Mirotvortsevast nobedamad peale kahe naise olla vaid 30 meest. Üks nendest oli Treeningpartneris harjutav 14aastane Ida-Viru noormees Alex Ojava, kes jõudis ajaga 16.44,4 finišisse 25ndana ja sai oma vanuseklassis U16 teise koha. Ida-Virumaa kõige kiirem oli sel võistlusel aga Tartu Kalevit esindav Deniss Salmijanov, kellele kuulus ajaga 15.52,7 kümnes koht. Kokku osales põhiliselt noortele suunatud 5 km jooksul idavirulasi 59.  

Laupäeval oli Mirotvortseva stardis juba Tallinna sügisjooksu 10 km rajal, kus ta sai oma vanuseklassis U18 võidu ja  naiste arvestuses ajaga 37.57 seitsmenda koha. Ühtlasi oli ta sel jooksul ka kõige kiirem idavirulane − idavirulastest mehi ja naisi oli kokku osalemas 95.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles