Voka terviserajad said märgistuse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Andrus Lehismets ütles, et viidad saanud terviserajad võiksid sportima meelitada ka mujalt inimesi, kes Voka metsa ei tunne, sest enam pole eksimist karta.
Andrus Lehismets ütles, et viidad saanud terviserajad võiksid sportima meelitada ka mujalt inimesi, kes Voka metsa ei tunne, sest enam pole eksimist karta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeva õhtul avasid tervisejooksjad ja -kõndijad Voka metsaalused terviserajad, mis on saanud märgistuse ja kantud kaardile. Järgmisena mõeldakse valgustuse peale.

Toila valla spordi- ja kultuurikeskuse spordijuht Andrus Lehismets ütles, et viidad saanud terviserajad võiksid sportima meelitada ka mujalt inimesi, kes Voka metsa ei tunne, sest enam pole eksimist karta.

"Vokas on väga ilus mets, kus paljud polegi arvatavasti käinud ega tea, millised on siinsed võimalused tervisespordiks. Kunagi, kui Vokas oli veel algkool, toimusid siinsamas kehalise kasvatuse tunnid. Voka metsas viidi läbi ka suusatrenne. Viitadega taaselustame ka vanad rajad, mis kunagi olid suusarajad, aga mille inimesed on vahepeal ära unustatud. Kui rajad ei ole märgistatud, siis neid nii palju ei kasutata," rääkis Lehismets.

Lisaks viitadele varustatakse terviserajad kaartidega. Neist üks tuleb sinna, kus terviserada ristub RMK matkarajaga. 

Järgmise sammuna mõeldakse valgustamisele.

"Praegu pole valgustatud ükski terviserada. Valgustus on ainult staadionil ja järgmisel aastal tahame suured prožektorid taastada ning lambid välja vahetada, et saaks ka õhtuti üritusi teha. Minu plaan on, et valgustatud saaks ka 2,75kilomeetrine rada, kus talvel suusatatakse," märkis Lehismets.

Lumevabal ajal kasutavad metsaradu tervisekõndijad ja jooksjad, aga ka noored emad vankritega.

Käimasolevale spordinädalale ajastatud terviseradade avamisel valisid kõndijad ja jooksad distantsi ise, otsustades, kas neile on meelepärane 1, 2,75, 3, 4 või 5 kilomeetri läbimine. Pärast liikumist värskes õhus sai lõõgastuda saunas ja soojas kümblustünnis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles