Kohtla-Järve alistas paljude aastate järel hokis Narva

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve ja Narva vahelised hokilahingud on viimastel aastatel lõppenud ikka Narva võiduga, kuid sel laupäeval sai lõpuks ka Kohtla-Järve võidu kätte.
Kohtla-Järve ja Narva vahelised hokilahingud on viimastel aastatel lõppenud ikka Narva võiduga, kuid sel laupäeval sai lõpuks ka Kohtla-Järve võidu kätte. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve Everest sai paljude aastate järel Eesti meistrivõistlustel lisaajal jagu põlisest kodukandi rivaalist Narvast ja ühtlasi saavutas esimese võidu tänavusel hooajal.

Kohtla-Järve jäähallis ligemale 250 pealtvaataja silme all toimunud mäng läks põnevaks avahetkedest peale. Mängitud polnud veel kaht minutitki, kui Nikita Minin viis Narva juhtima, kuid Everestil ei kulunud vastamiseks samuti kaht minutit, kui Jegor Antonenko seadis jalule viigi.

Edasi jätkus tasavägine heitlus, kus teisel kolmandikul ründas Narva küll rohkem, kuid skoorimisel oli edukam Kohtla-Järve. Oskar Levin ja Jegor Antonenko viisid kodupubliku rõõmuks oma meeskonna 3:1 ette. Minut enne teist vaheaega tuli Aleksandr Saprõkinilt üks vastu, kuid 16 sekundit enne teise kolmandiku lõppu jõudis Antonenko taas eduseisu kahele väravale tõmmata. 

Viimasel kolmandikul seadis Narva kahe tabamusega viigi jalule, kuid Rodion Galimzjanov viis peagi taas Kohtla-Järve 5:4 ette. Üks narvalaste kogenuimaid mängijaid Kirill Iljin kehtestas kuus minutit enne lõpuvilet viigi ja mäng läks lisaajale. 

Sellest oli mängitud ligemale neli minutit, kui Kohtla-Järve teenis trahviviske. Bulliti üks ühe vastu vastaste väravavahiga realiseeris mängu kangelane, Peterburist Kohtla-Järve hokimeeskonda tugevdama tulnud Antonenko, kellele see oli neljas värav selles mängus. 

Kaotusest hoolimata on Narva PSK 9 vooru järel 13 punktiga meistrisarja liider. Everestil on punkte kolm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles