Ida-Viru jalgpallimeeskond jõudis teist aastat järjest Eesti karikafinaali

Põhjarannik
Copy
Narva Transi jalgpallimeeskonnal läheb meistriliigas sel aastal küll kehvasti, ent karikasarjas jõudis meeskond teist aastat järjest finaali.
Narva Transi jalgpallimeeskonnal läheb meistriliigas sel aastal küll kehvasti, ent karikasarjas jõudis meeskond teist aastat järjest finaali. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva Transi jalgpallimeeskond alistas laupäeva õhtul Eesti karikasarja poolfinaalis Tallinna Kalevi 4:1 ja pääses teist aastat järjest finaali.

Kui meistriliigas on Transil kaheksa vooru järel hapu seis ehk kuue kaotuse ja kahe viigiga viimane koht, siis karikasarjas läheb palju paremini.

Märtsis pühiti veerandfinaalis teelt Nõmme Kalju ja täna tehti sotid varakult selgeks ka klubiga, mille presidendiks on Eesti viimaste aastate edukaim jalgpallur Ragnar Klavan.

Transi kapten Roman Nesterovski saatis juba 3. minutil kauglöögiga palli Tallinna Kalevi väravasse.

Teise poolaja alguse kiired väravad Roman Sobtšenkolt ja Nigeeria ründajalt Geoffreylt viisid Transi juba ühe jalaga finaali.

Kalevilt tuli küll üks vastuvärav, kuid 84. minutil vormistas Geoffrey oma teise tabamusega lõppskooriks 4:1.

Et Transi tänavune peatreener türklane Cenk Özcan teatas eile erruminekust, juhendas täna meeskonda klubi noortetreener Oleg Kurotškin, kes oli ajutiselt meeskonna eesotsas ka eelmise hooaja lõpus.

Trans on finaalis tiitlikaitsja, sest ka aasta tagasi jõudis meeskond finaali, kus alistas lisaajal 2:1 Nõmme Kalju ja tõi 18aastase vaheaja järel taas Eesti jalgpallikarika Ida-Virumaale.

Tiitli kaitsmine nõuab parajat vägitegu, sest sel aastal tuleb finaalis vastu meistriliigas väga head ja kindlat minekut näitav Tallinna Flora, kes on lähimatest jälijatest juba kuue punktiga ette rebinud.

Et karikamängudes ei lähe aga favoriitidel kõik alati libedalt, näitas tänane teine poolfinaal, kus Floral oli tegu esiliigas mängivast Elvast jagusaamisega. Veel kümme minutit enne normaalaja lõppu oli seis viigiline 2:2. Seejärel lõi Flora kaks väravat järjest ja võttis skooriga 4:2 finaalikoha. Tõsi, mitmeid Flora põhimängijaid täna platsil polnud.

Sel aastal on Trans ja Flora korra juba karika pärast madistanud. Märtsi alguses Narvas peetud superkarika tulises finaalis võitis Flora 2:0.

Tänavune karikafinaal mängitakse 4. juulil kell 16 Tallinnas Eesti jalgpalli peaareenil Lilleküla staadionil. Transile annaks võit peale karika ka koha eurosarjas, millega kaasneb ligikaudu veerand miljoni euro suurune finantssüst klubi eelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles