Motorahvas läks Räpinasse fortuunata

Peeter Lilleväli
Copy
Idavirukate päeva päästis numbri 735 all võistelnud Krissu Konoplitski, kes teise ja kolmanda kohaga sõitudes saavutas kokkuvõttes teise koha.
Idavirukate päeva päästis numbri 735 all võistelnud Krissu Konoplitski, kes teise ja kolmanda kohaga sõitudes saavutas kokkuvõttes teise koha. Foto: Kaisu Konoplitsiki

Laupäeval peeti Räpinas traditsiooniline motokross "Isad ja pojad". Idavirukate esindus oli sellel hobisarja võistlusel väikesearvuline ning neidki tabasid mitmesugused äpardused ja tagasilöögid, nii et piirduti ainult ühe pjedestaalikohaga. 

"Räpina rada on kurikuulus vihmade tõttu tekkiva porimülka poolest, mis harrastussõitjat ei rõõmusta. Eks seetõttu mõned loobusid, aga oli ka tervisehädasid," ütles Jõhvi motoklubi esindaja Argo Keerme. Paksus poris sõitmine hävitab keti ning selle hammasrattad ja piduriklotsid ning tähendab harrastajale päris arvestatavat väljaminekut. Tavalisest vähem oli võistlejaid kohal ka muudest Eesti paikadest. "Seekord oli suur vihm raja korralikult läbi kastnud ning kui lasteklassides võis veel pori üle norida, siis täiskasvanute võistluste alguseks oli trass korralik ning läks iga stardiga järjest paremaks," rääkis Keerme. 

Eks spordis peab õnne ka olema, kuid seekord olid idavirukad fortuuna koju unustanud. Nädal varem oma klassi võitnud MX D sõitja Erki Rannamees kukkus nii, et lenkstangi ots supsatas saapasäärde. Sellest puntrast pääsemisele kulutas ta meeletult aega ja ka kõrvalist abi, nii et ühes stardis ta punkte üldse kirja ei saanud. Allar Keerme aga, kes tegi hea stardi klassis MX C, suretas libedal rajal tsikli välja ja kaotas selle käivitamisega aega. "Tavakrossis on sõidud lühikesed ja pannakse kogu aeg täiega ning iga selline äpardus tähendab tahapoole langemist, mida tagasi sõita pole võimalik," ütles Allar Keerme. 

Ainsana võis päeva kordaläinuks lugeda jõhvilane Krissu Konoplitski, kes Sõmerpalu motoklubi värvides sõites sai sealse fortuuna soosingust oma osa ja lõpetas naiste hulgas kahe sõidu kokkuvõttes teisena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles