Dmitri Vinogradov tuli maakonna meistriks motokrossis

Peeter Lilleväli
Copy
Jõhvikas Krissu Konoplitski tugevdas Pühajõel kahe sõiduvõiduga oma esikohta TOP 200 naiste arvestuses veelgi.
Jõhvikas Krissu Konoplitski tugevdas Pühajõel kahe sõiduvõiduga oma esikohta TOP 200 naiste arvestuses veelgi. Foto: Kaisu Konoplitski

Läinud laupäeval, 8. augustil  sõideti Pühajõe krossirajal motokrossi TOP 200 sarja kolmas etapp soolotsiklitele ning pühapäeval selgitati kolme- ja neljarattaliste maastikusõidukite Eesti meistrivõistluste etapil välja maakonna meister. 

TOP 200 etapile läks naisteklassi liidrina vastu jõhvilane, kuid Sõmerpalu MK hingekirjas olev Krissu Konoplitski. "Favoriidiroll oli endale natuke ootamatu ning kuigi algul plaanisin pealtvaatajana hoopis Lätis MMi ja EMi tasemel võidukihutamist nautida, siis klassi liidrina tundsin igatepidi kohustust ka Pühajõel startida," ütles Konoplitski. Võites laupäeval mõlemad võistlussõidud, sai tema liidrikoht veelgi kõvema vundamendi. Klassis MX C tuli Allar Keerme teiseks, Mallor Vildak oli klassis MX E ja Riho Unt klassis MX D viies. Klassis MX B tuli Rauno Voldek kuuendaks. 

Pühapäeval startisid quad´ide ja külgvankritega tsiklite kõrval soolotsiklid Ida-Virumaa meistritiitli väljaselgitamiseks. Sellest jõuproovist tuli võitjana välja Dmitri Vinogradov Narvast. Tihedalt kuklasse hingas sõidu esimeses osas Allar Keerme, kelle ebaõnn andis hõbemedali Fred-Georg Päärole ning pronksi Rauno Voldekule. Keerme tuli lõpuks Riho Undi ette neljandaks. "Eks sõitjate tase ja tsiklid ole erisugused ning ringiga sisse saajast möödudes panin külje maha ning pärast polnud püüda enam midagi − sõit sai enne otsa," ütles Keerme. 

Pühajõe rada ei ole rajameistrile kerge. Orus uputab ja künkaharjad kuivavad päikese käes kiiresti ning hakkavad tolmama. "Aga oleme aastatega trikid selgeks saanud, nii et võistlus sujus tühjade pausideta. Aitäh kõigile, kes õla alla panid," ütles MTÜ Pühajõe MK eestvedaja Martin Toovis. "Rahule jäid ka föderatsiooni esindajad ning kuna ühtegi kaebust kohtunikekogule ei laekunud, siis ka sõitjad. Motoföderatsiooni esindajad andsid vähemalt suusõnal lubaduse, et Eesti meistrivõistluste etappe saame oma rajal võõrustada ka tulevikus," ütles Toovis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles