Hobikrossisari jätkus Kiviõlis

Peeter Lilleväli
Copy
Kiviõli kõva rada võimaldas kiiresti sõita, aga − nagu paljud kogesid − ka valusalt kukkuda.
Kiviõli kõva rada võimaldas kiiresti sõita, aga − nagu paljud kogesid − ka valusalt kukkuda. Foto: Kaisu Konoplitski

Nädalavahetusel olid Eesti hobikrossisõitjad Kiviõlis, et omavahel mõõtu võtta kivisel ja riukalikul rajal, millesarnast Eestis teist ei ole. 

Hea sõidu tegi meie maakonna esindajatest Fred Georg Pääro, kes võitis esimese sõidu ja tuli teises sõidus kolmandaks ning kokkuvõttes võitis klassis MX15. Arvatavasti tõstetakse Pääro heade tulemuste pärast üle järgmisesse klassi, kus noormehel tuleb rinda pista kogenumate sõitjatega. Naisteklassis sai kindla võidu jõhvilane Krissu Konoplitski. "Kiviõli rada oma kunstliku kivipinnasega on Eestis ainulaadne. On veel radu, kus võib kive välja tulla, kuid enamik radu on Eestis pehmed, siin sõidad kivikõval pinnasel. See vajab harjutamist," ütles Krissu Konoplitski. 

Äsja Kegumsis kaks EMi etappi kaasa teinud Tanel Rauk oli samuti hädas, saavutades pro-klassis neljanda ja viienda koha ning päeva kokkuvõttes jäi napilt poodiumilt välja, säilitades küll sarja liidrikoha. "Keha pole veel taastunud ja valutavate lihaste tõttu vahepeal tsikli selga ei istunud. Aga oleks vist pidanud. Vahe Läti pehme liiva ja tuhamäe kõva pinnase vahel on väga suur ning polnud õiget sõidutunnet," rääkis Rauk oma sõidust.  

Kiviõli krossiga samal ajal Toris toimunud enduurosprindi etapil saavutas Riho Keerme klassis E2 kolmanda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles