Laupäeval tuleb Ida-Virumaale maratoni sõitma ligemale 800 jalgratturit

Erik Gamzejev
Copy
Alutaguse rattamaratoni rada kulgeb liivasel ja kivisel pinnasel nii männimetsas kui ka endises põlevkivikarjääris.
Alutaguse rattamaratoni rada kulgeb liivasel ja kivisel pinnasel nii männimetsas kui ka endises põlevkivikarjääris. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse rattamaratoni korraldajad said terviseametilt lisanõudmiste järgimisel loa ligikaudu 800 osalejaga rahvaspordivõistluse korraldamiseks Pannjärvel ja selle ümbruses.

Võistluse peakorraldaja Robert Peets sõnas, et koroonaviirusesse nakatumise riski vähendamiseks nii osalejate kui läbiviijate seas on võistluskeskus mitte hoones, vaid õues ja lahtistes telkides. "Numbrite väljaandmine toimub pleksiklaasi tagant nagu postkontoris," tõi Peets näiteks ühe ettevaatusabinõu.

Toitluspunktides välditakse lahtise joogi ja söögi pakkumist: osalejad saavad võtta kinniseid pudeleid ja geelipakendeid. Samuti soovitatakse osalejatel kaks joogipudelit juba kodus täita ja ratta külge panna. 

Kui mullu jõudis Alutaguse rattamaratonil eri distantsidel finišisse kokku 711 ratturit, siis tänavu arvestab Peets ligikaudu 800 osalejaga. "Peaaegu kõik, kes Eestis end vähegi tõsisemaks jalgrattasõidu harrastajaks peavad, tulevad kohale," sõnas ta, märkides, et kuna koroonaviiruse leviku tõttu on palju võistlusi ära jäänud ja mitmetes välisriikides pole olnud võimalik neid üldse korraldada, siis on suurem osa rattureid kodus Eestis ja nad kasutavad ära kõiki võistlemise võimalusi. 

Ratturite hajutamiseks on korraldajatel kavas stardikoridoris asetada nad varasemast suurema pindalaga 50-liikmelistesse rühmadesse, kuhu lubatakse siseneda alles vahetult enne lähet. 

Alutaguse rattamaratoni 49 kilomeetri pikkusest põhisõidust kulgeb tänavu varasemast pikem, 21kilomeetrine lõik endises Viivikonna põlevkivikarjääris.  Üks võistluse korraldajatest Tiit Pekk on andnud rajalõikudele põnevad nimed, nagu Kukeseene singel ja Karu singel, Presidendi Rock Garden, Kivili kiviktaimla, Lenksulaiuse test jne. Noorte- ja matkasõidu pikkus on 19 kilomeetrit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles