Hobikrossihooajale tõmmati joon alla Narvas

Põhjarannik
Copy
Krissu Konoplitskile, kes sõidab numbri 735 all, teeb rõõmu, et nii mõnigi varasem meeskonkurent sel aastal talle alla vanduma peab.
Krissu Konoplitskile, kes sõidab numbri 735 all, teeb rõõmu, et nii mõnigi varasem meeskonkurent sel aastal talle alla vanduma peab. Foto: Kaisu Konoplitski

Motokrossisarja TOP 200 viimane etapp peeti pühapäeval Narva Siivertsi rajal. Läbi kõigi seitsme etapi on stabiilset sõitu näidanud jõhvikas Krissu Konoplitski, kes saavutas hooaja kokkuvõttes naiste arvestuses esikoha. 

Kuigi enne viimast etappi oli Konoplitski edu 41 punkti, polnud võit veel kindel, sest maksimaalselt võib etapilt teenida 50 silma. Seega võis veel kõike juhtuda. Ja peaaegu juhtuski. Võimalik kontakt koroonahaigega viis kuni analüüside selgumiseni karikapretendendi hoopis kodusele diivanitrennile. Õnneks selgus, et tervis on korras, ja Narvas sai startida. "Tunne oli stardis hea ja vahepealsed pinged olid hajunud," ütles Konoplitski. Tasuks mõlemas sõidus esikoht ning naiste karikaarvestuse kindel võit hooaja kokkuvõttes. 

"Ei saa öelda, et naisi krossirajal palju oleks, aga sõit käib ühisstardiga. Enim teeb rõõmu see, et sai rajal mõnelegi mehele, keda olin varem selja tagant kiibitsenud, ise tagaratast näidata," ütles Konoplitski.

Tubli arenguhüppe tegi hooajal ka Erki Rannamees, kes viidi heade tulemuste eest klassist MX E keset hooaega üle järgmisesse tugevusklassi. Seal on vastased tugevamast puust ja konkurentsipaine tõttu kipub sõiduvigu sisse tulema. Ka Narva teises sõidus tuli läbi elada kukkumine, aga selle spordiala uustulnuk on näidanud kiiret arengut. Kokkuvõttes seega üheksas koht. 

Klassis MX B saavutas Riho Keerme viienda koha. Võõrustajate esindaja Dmitri Vinogradov teenis klassis MX A kuuenda koha ja Juri Vinogradov võitis klassis MX B esikoha. Pitbike´ide klassis oli Meelis Liivrand seitsmes, noorte 85kuubikuliste masinate klassis aga jagasid kõik pjedestaalikohad narvakad isekeskis. Võitis Maksim Kaljula, edestades Stanislav Lihhatšovi ja Nikolai Tšerkassovit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles