Kestvuskrossi kolmeetapilisele hooajale anti avastart

Põhjarannik
Copy
Parima idavirukana lõpetas Paikuse kestuskrossi Krissu Konoplitski.
Parima idavirukana lõpetas Paikuse kestuskrossi Krissu Konoplitski. Foto: Rene Lehiste

Kui tavaliselt algab hooaeg kestvuskrossis kevadel ja peale suvist vaheaega sõidetakse sügisel edasi, siis tänavu eriolukorra tõttu kevadel sõita ei saanud ning  Eesti kiiremate selgitamisel  piirdutakse sügisel kolme etapiga kodukamaral. Seoses reisimise keerukusega Baltikumis ei toimu kolme riigi ühiseid meistrivõistlusi aga üldse. 

Keerulist olukorda iseloomustavad laupäeval Paikusel välja antud karikad, kus varakult valmistunud korraldajad olid lasknud sisse graveerida Eesti ja Balti meistrivõistluste viienda etapi tähise. Ent vaevalt see kedagi poodiumile tõusjatest häiris. Pigem lisab selline asi väärtust ja muutub tulevikus just kaasneva legendi tõttu rariteetseks.

Paikuse rada on kurikuulus oma liivapinnase poolest, mis ring ringi järel järjest auklikumaks ja pehmemaks läheb. "Samuti kulub kütust sellisel rajal palju ja väga hoolega peab jälgima, et tankima mindaks õigel ajal, sest ka suurim paak kahetunnist sõitu vastu ei pea," ütles Riho Keerme, kes saavutas enduuro klassis kolmanda koha.

Idavirulastest tõusid poodiumi kolmandale astmele veel Tanel Rauk klassis E2 ja Rauno Voldek klassis Hobi B. Kõvasti oli Hobi D klassis kolmandas kohas kinni ka Erki Ranamees, kes aga kukkus vahetult enne lõppu ja lõpetas kümnendana. "Liiva seest tulid puujuured välja ja nende otsa ma koperdasingi ning kukkusin. Üldse oli metsaosa paras vigursõit, kus hoogu polnud ja tsiklit valitseda oli raske," ütles Erki Rannamees. 

Naiste arvestuses teenis Krissu Konoplitski välja teise koha ning klassis Veteran 40+ oli Joel Kelder neljas. Seenior 50+ klassis oli Valdek Haugas kuues ning Hobi D klassis Mallor Vildak kaheksas. Quad Openite sõidu lõpetas Martin Toovis viiendana. 

Kestvuskrossi EMV teine etapp toimub eeloleval nädalavahetusel Vilsakil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles