Vilaski kestuskross mõjus rängalt nii masinatele kui ka inimestele

Põhjarannik
Copy
Eesti kestuskrossi meistrivõistlused piirduvad sel hooajal vaid kolme stardiga.
Eesti kestuskrossi meistrivõistlused piirduvad sel hooajal vaid kolme stardiga. Foto: Kaisu Konoplitski

Laupäeval sõideti Vilaski kiirel rajal, mis armu ei andnud, Eesti kestuskrossi meistrivõistluste teine etapp. Rohkearvuline oli osavõtt ka idavirukate hulgas, kellest parimatena lõpetasid Krissu Konoplitski naiste- ja Riho Keerme enduuroarvestuses teise kohaga. 

Neile sekundeerisid Erki Rannamees hobi D klassis, Tanel Rauk E2 hulgas ja Martin Toovis Quad Open´i kolmanda kohaga. "Vilaski rada koosnes pikkadest täisgaasi sirgetest ja aeglastest nõelasilmakurvidest. Tsiklitele ja ka inimestele pani see ränga koorma. Kütustki kulus kolmandiku võrra rohkem kui tavaliselt − minul näiteks 22 liitrit kahe tunni jooksul −, aga paljud unustasid tankida ja jäid raja kõrvale," rääkis Riho Keerme. Tavalise ühe-kahe tankimispeatuse asemel tehti neid seekord kolm-neli.  

"Ei plaaninud sel hooajal üldse starti tulla, aga klasse on palju ja Eesti reeglite järgi on nii, et kui miinimumarv klassis täis ei tule, siis MV arvestusse sõit ei lähe," ütles E1 neljas Argo Keerme. "Eelmisel nädalal E1 arvestuses just nii juhtus ning kuigi ma pole nii väikese kubatuuriga motikaga iial võistelnud, läksin laenatud masinaga rajale. Kuid nüüd selgus, et seekord oleks see klass ilma minu õlatagi täis, aga enduuros oli rivi lühike," rääkis Keerme. 

Nagu kokkulepitult lõpetasid nii seenior 50+ arvestuses Valdek Haugas, seenior 40+ vanusegrupis Joel Kelder kui ka hobi D klassis Mallor Vildak ja lisaks veel hobi C arvestuses Riho Unt seitsmenda kohaga. Võistlusärevuses unustas Rauno Voldek aga raja kütust neelava eripära, jäi tühja paagiga raja äärde ning tuli hobi B klassis üheksandaks. 

Koroonaaja tõttu koosneb kestuskrossi EMV hooaeg vaid kolmest järjestikustel nädalalõppudel sõidetavast etapist, millest järgmine ja ühtlasi viimane toimub juba eeloleval nädalalõpul Illukal. "Hoiame pöialt, et Vilaskis vatti saanud tsiklid on selleks ajaks taas sõidukorras. Ning kuigi Jõhvi motoklubi seda etappi ei korralda, olen ühendust võtnud paljude sõitjatega, et nad seal starti tuleks ja üheski klassis meistrivõistluste punktid jagamata ei jääks," ütles Argo Keerme.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles