Kestuskrossi hooaeg sai Illukal joone alla

Põhjarannik
Copy
Parima idavirulasena saavutas Riho Keerme enduuroklassis teise koha.
Parima idavirulasena saavutas Riho Keerme enduuroklassis teise koha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti kestuskrossi meistrivõistluste viimane, kolmas etapp toimus Illukal. Ilm soosis korraldajaid Ida motoklubist, kuid elektroonika valmistas harukordse vingerpussi, sest ajamõõtmissüsteemi rikke tõttu tuli startida kaks korda. 

Esimese ringi lõppedes selgus, et elektroonika ei suuda tsikleid tuvastada, ning nii tuli teise ringi lõpus kõik võistlejad taas stardirajale suunata, et natukese aja pärast, kui kotermann oli süsteemist välja suitsutatud, anda kordusstart. "Umbes 20 aastat tagasi oli vist samasugune juhus, aga rohkem midagi sellist küll ei meenu," ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist. Nagu elus ikka, need, kellel esimene start ebaõnnestus, said viga parandada, aga õrnema füüsisega sõitjatele tähendas lisaring parajat katsumust. 

Parima kohalikuna suutis Riho Keerme lõpetada enduuroklassis teisena. Tema on tuntud selle poolest, et sõidab enamikul võistlustel kõik ringid enam-vähem sama sekundi sisse või lisab teisel tunnil veel kiirustki. "Kuna rajal on eri klassid korraga, siis on sõitjatele oma klassi tulemustest tähtsamgi see, kes tugevamates klassides seljataha jääb. Muidugi Illuka liivarajal oleme halvemas seisus, kuna enduuromootorrattad on sellised, millega lubatakse ka tänaval sõita, ja spetsiaalset liivakulpidega rehvi kasutada ei saa, aga teisel tunnil hakkas üllatavalt palju krossiklasside esindajaid selg ees vastu tulema," rääkis Riho Keerme. Lõpus läks küll kukkumise tõttu sekundeid kaotsi, aga sport on sport. "Tsikkel töötas ideaalselt, kuna Illuka on ainus koht, kus saab peaaegu igal ajal tulla ja masinat timmida. Nii et koduraja eelist ma tundsin," lisas ta.

Kolm idavirulast tulid oma klassis kolmandaks. Klassis E2 suutis seda Tanel Rauk, B-hobiklassis Rauno Voldek ning naiste arvestuses Krissu Konoplitski.

Hooaja kokkuvõttes tuli Riho Keerme enduuroklassis ning Krissu Konoplitski naiste arvestuses teiseks. "Võitja Priit Biene lööb kaasa täishooaja enduuro MMil ja tema vastu mina ei saa. Maksimumtulemus on temale võimalikult vähe kaotada," ütles Riho Keerme.

Ka E2-klassis oli konkurents karm, kuna võitjal Hardi Roosiorul ning Jan Jakobsenil on selja taga tubli kool Euroopa ja isegi maailmameistrivõistluste arvestuses, nii et Tanel Rauki kolmas koht on Jõhvi motoklubi jaoks õnnestumine. 

Kolmanda koha saavutasid Rauno Voldek B-hobiklassis ning Mallor Vildak D-hobiklassis. Viienda kohaga lõpetasid seeniorid Valdek Haugas 50+ ja Joel Kelder 40+ arvestuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles