Tatjana Mannima võttis teise maratonivõidu järjest

Erik Gamzejev
Copy
Kui paljudel eelnevatel aastatel pole Tatjana Mannima saanud muude võistluste tõttu Alutaguse maratonil osaleda, siis sel aastal plaanib ta starti tulla ning on naiste arvestuses põhiline favoriit.
Kui paljudel eelnevatel aastatel pole Tatjana Mannima saanud muude võistluste tõttu Alutaguse maratonil osaleda, siis sel aastal plaanib ta starti tulla ning on naiste arvestuses põhiline favoriit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tatjana Mannima noppis pikamaasuusatamise sarjas Estoloppet teise võidu järjest, olles laupäeval kiireim naine Tamsalu-Neeruti maratonil.

Kui sarja esimesel etapil, Viru maratonil suutsid 41aastasest Mannimast kiiremad olla vaid viis meest, siis Tamsalu-Neeruti maratonil finišeerisid enne teda 15 meest. 

Meeste seas võitnud Sander Linnusest jõudis Mannima üle lõpujoone üksnes neli ja pool minutit hiljem. 43 kilomeetri pikkuse raja läbimiseks vabastiilis kulus Mannimal aega kaks tundi, üheksa minutit ja 24 sekundit. Naiste arvestuses edestas ta lähimat konkurenti Anett Kasemetsa rohkem kui kolme minutiga. 

Juunioride klassis M20 oli parim ajaga 2:11.52 üldarvestuses 24. koha saanud Danny-Rocco Anton Alutaguse suusaklubist, kes oli ühtlasi Ida-Viru parim meessuusataja sel maratonil. 

Estoloppeti kolmas etapp, Alutaguse maraton toimub sel laupäeval Pannjärvel. Põhidistants, 44 kilomeetrit, sõidetakse klassikatehnikas. Reede õhtul on kavas 22 km pikkune öömaraton vabastiilis, kus paremusjärjestust ei selgitata.  

Esmaspäeva ennelõunase seisuga oli Alutaguse maratoni eri distantsidele registreerunud 543 suusatajat, kellest 366 lähevad sõitma 44kilomeetrist maratoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles