Kohtla-Järve hokimeeskond jõudis viieaastase pausi järel medalile

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve Everesti hokimeestel on põhjust rõõmustada esimese medalivõidu üle Eesti meistrivõistlustel.
Kohtla-Järve Everesti hokimeestel on põhjust rõõmustada esimese medalivõidu üle Eesti meistrivõistlustel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Üks Eesti põliseid hokikantse Kohtla-Järve on viieaastase pausi järel jõudnud Eesti meistrivõistlustel taas medalile.

Kas Kohtla-Järve Everest teenib lõppeval hooajal hõbeda või pronksi, võib selguda 20. märtsil Kohtla-Järve jäähallis, kui vastu tuleb lähirivaal Tallinna HC Panter, kes jääb maha ühe punktiga, kuid kel on pidada lisaks veel üks mäng tabeli põhjas oleva Tallinna Vipersiga. Pantrite alistamise korral normaalajal on Everestil hõbe käes. 

Ühtlasi õnnestus Kohtla-Järvel paljude aastate järel jätta selja taha põline kodune rivaal Narva, kellele oli tänavune hooaeg üks viimaste aastate viletsamaid ja medališansid kadunud. Selle talve neljast omavahelisest mängust võitis Kohtla-Järve kolm.

Läinud laupäeval toimunud mängu võitis Everest 7:4. Ebatavalise süžeega ja väravaterohke oli esimene kolmandik, mis lõppes viigiga 4:4. Seejuures pääses Everest juba viiendaks minutiks ette 3:0 ja 9. minutiks 4:0, kuid järgnenud kümne minutiga viskas Narva kiiresti neli väravat vastu. Järgmistel tasavägistel kolmandikel pöörasid meeskonnad kaitsemängule rohkem tähelepanu. Narval ei õnnestunudki selles mängus enam skoori teha. Everest viskas aga teisel kolmandikul kaks ja enne kohtumise lõppu veel ühe värava. 

Kaks väravat sai selles mängus kirjas nii Ilja Lekomtsev (Everest) kui ka Aleksandr Bogandov (Narva PSK).

Tänavuse Eesti meistri tiitli on kindlustanud Tartu Välk 494, mille koosseisus mängis ka mitmeid Ida-Virumaaga seotud hokimehi, nagu näiteks Vassili Titarenko, Pavel Prokopenko, Harri Koll, Maksim Rõbuškin ja Maksim Turovski.

Kohtla-Järve hokimeeskond − Viru Sputnik − jõudis viimati Eesti meistrivõistlustel, kus viimastel aastatel mängib neli-viis meeskonda, medalile 2016. aastal. Narva PSK tuli viimati Eesti meistriks 2017. aastal. 

Nelja naiskonna osavõtul mängitavas naiste hokiliigas on kuus kohtumist enne hooaja lõppu meistritiitli poole tüürimas Tallinna Roosad Pantrid, kes on kogunud 17 punkti. Kohtla-Järve Everesti ja Tallinna Grizzlyse ühendnaiskond jääb maha nelja punktiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles