Mõlemad Kohtla-Järve noored hüppajad jõudsid juunoride EMil finaali

Erik Gamzejev
Copy
Anna Panenko püstitas laupäeval kaugushüppes uue isikliku rekordi 6.21 ja pääses juunioride EMil finaali kus tal  tuleb heidelda mitu aastat vanemat konkurentidega.
Anna Panenko püstitas laupäeval kaugushüppes uue isikliku rekordi 6.21 ja pääses juunioride EMil finaali kus tal tuleb heidelda mitu aastat vanemat konkurentidega. Foto: Marko Mumm / EKJL

Mõlemad Kohtla-Järve noored hüppajad, nii 15aastane Anna Panenko kui ka 17aastane Viktor Morozov, jõudsid Euroopa juunioride meistrivõistlustel  isiklike rekorditega  eelvõistlustelt edasi pühapäevasse finaali, kus osalevad vaid 12 paremat. 

Päeva esimeses pooles hüppas Panenko kaugushüppes uueks isiklikuks rekordiks 6.21, mis oli eelvõistluse paremuselt kaheksas tulemus. Oma isikliku rekordit parandas ta kümne sentimeetriga. 

Pühapäeval Kadrioru staadionil toimuvas finaalis on Panenko kõige noorem osaleja. Enamik konkurente on temast üle kolme aasta vanemad. Eelvõistlusel tegi pikima hüppe, 6,64, 18aastane sakslanna Mikaella Assani.

Õhtul toimunud noormeeste kolmikhüppe eelvõistliusel parandas 17aastane Viktor Morozov isikliku rekordit kolme sentimeetriga. Tulemus 15.46 viis ta pingereas kuuendana finaali. 

Kolmikhüppes oli eelvõistluse parim rootslane Gottlieb Wallmark tulemusega 16.01. 

Nii Panenko kui Morozov treenivad klubis Atleetika Aleksandr Hvorõhhi juhendamisel. 

Uue isikliku rekordi püstitas laupäeval juunioride EMil  ka Sillamäe Kalevi 16aastane käija Artur Djatšuk, kes läbis 10000 meetrit ajaga 48,20. See tulemus andis 28 finišisse jõudnud seas 27. koha.

Nii on kõik neli juunioride EMil osalevat Ida-Viru noort kergejõustiklast püstitanud seal isikliku rekordi. Reedel sai Jõhvi klubi Visa esindav Pippi Lotta Enok seitsmevõistluse suurepärase võistluse ja isikliku rekordiga seitsmevõistluses viienda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles