Ida-Viru koolipoiss Viktor Morozov hüppas EMil medalile

Erik Gamzejev
Copy
Viktor Morozov on emotsionaalne sportlane ja pühapäeval oli tal Kadrioru staadionil õnnestunud hüppe üle igati põhjust rõõmustada.
Viktor Morozov on emotsionaalne sportlane ja pühapäeval oli tal Kadrioru staadionil õnnestunud hüppe üle igati põhjust rõõmustada. Foto: Raul Mee / JKJL

"Mingi omamoodi rahutunne tekkis," meenutab treener Aleksandr Hvorõhh seda hetke, kui Tallinnas Kadrioru staadioni tribüün rõkatas, sest tema õpilase Viktor Morozovi kolmikhüpe kandus üle 16 meetri, mis tõi talle juunioride EMil pronksmedali.

Üle poole sajandi Ida-Virumaal kergejõustiklasi treeninud Hvorõhhi sõnul oli Morozovi medalivõit tema pika treenerikarjääri säravaim õnnestumine. "Olen rõõmus, et õnnestus häälestada teda tegema seda, milleks ta on praegu võimeline. Trennis tulevad paljudel head hüpped välja, kõige tähtsama võistluse ajal sugugi mitte kõigil," tõdes ta, märkides, et ootas oma õpilaselt eelkõige senise tulemuse tugevat parandamist, mitte medalivõitu. Enamik Morozovi konkurentidest olid temast paar aastat vanemad.

Treener soovitas hüpata pingevabalt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles