Enduuro meistritiitel ja karikavõit tulid Ida-Virumaale

Põhjarannik
Copy
Võrtsjärve rajal tuli kihutada nii rabas, võsa vahel kui ka ranna
Võrtsjärve rajal tuli kihutada nii rabas, võsa vahel kui ka ranna Foto: Birgit Pettai

Laupäeval peetud Võrtsjärve enduurol tuli starti 126 võistlejat ning tõmmati joon alla kogu viieetapilisele hooajale. Riho Keerme saavutas oma klassis etapil teise koha ning krooniti kokkuvõttes Eesti meistriks. Rauno Voldek tuli hobi 2T klassis karikavõitjaks.

Klassis E1 tuli pärast pikka võistluspausi rajale Veiko Rääts, tõrjudes Võrtsjärve etapil idavirukast Riho Keerme teisele kohale. Kuid kolm varasemat etapivõitu ning üks teiseks jäämine kindlustasid Keermele Eesti meistritiitli.

"Tegin rajal ühe plaanivälise peatuse: nägin, et rabas on väike tulekolle, ning pidasin selle kustutamiseks kinni," ütles Keerme. Selleks kulus mitu minutit.

"Samuti oli ees startides raske, kuna langenud lehed tegid raja libedaks ning selle kulgemisest polnud lihtne aru saada. Tagant tulnutel aga oli selle võrra lihtsam, kui jälg juba ees," lisas ta.

Eesti meistritiitel on Keerme sõnul küll tore, aga ise ta hindab kõrgemalt just üldarvestuse neljandat kohta. "Heameelt teeb eriti see, et sain väiksema kubatuuriga võimsamaid tsikleid taltsutavate konkurentide vastu," ütles ta.

Rauno Voldek pidas Võrtsjärvel maha ägeda duelli Sander Luigaga. Pärast tunde kestnud pusimist, kus vahet mõõdeti pidevalt mõne sekundiga, tuli finišis siiski vaid poolteise sekundiga alla vanduda. Kuid sellest piisas hobi 2T klassis Eesti karikavõiduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles