Kohtla-Nõmme kestuskross pistis rinda teiste võistlustega

Põhjarannik
Copy
Esimestel ringidel käis kõva mõõduvõtt päeva kiireima mehe Marek Künnapase ja Riho Keerme vahel.
Esimestel ringidel käis kõva mõõduvõtt päeva kiireima mehe Marek Künnapase ja Riho Keerme vahel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval Kohtla-Nõmmel peetud kestuskrossil ei toimunud võistlus vaid kohapeal. Kuna ühel päeval oli Eestis kolm samale osalejaskonnale mõeldud võistlust ning riigi meistritiitel pole millegipärast ihaldusväärne, siis jäi stardirivi loodetust lühemaks.

Nii jäid EMV arvestuses punktid välja andmata. Statistiliselt võib vaielda, kas Riho ja Allar Keerme sellest võitsid, et nende esikoht hooaja arvestuses tugevnes ja Vilaskis tuleb vaid edu hoida.

"Kurb, et Eesti väiksuse juures veab igaüks köit vaid enda poole. Meie oleks võinud päeva muuta, et võistelda soovijad poleks seatud valiku ette, millisel üritusel osaleda," ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist.

Aga rajale tulnud ei andnud Kohtla-Nõmmel sellepärast vähem kuuma. Klassivõidud jätsid kodukamarale Martin Toovis Quad open´is, Rauno Voldek hobi B-klassis ja Mallor Vildak Beginner´is. EMV liider enduuroklassis Riho Keerme lõpetas teisena ja klassis E1 liidrikohta hoidev Allar Keerme kolmandana.

Päeva raudmees oli aga kindlasti Raigo Onton, kes pjedestaalile oma Beginner´i kolmandat kohta vastu võtma ei tulnud. Ja mõjuval põhjusel, sest pärast soolosõitu vahetas ta kaherattalise tsikli neljarattalise ATV vastu ning andis veel lisaks poolteist tundi selle riistapuuga rajal kuuma.

Nädal varem Paikusel toimunud kestuskrossi Eesti meistrivõistluste teisel etapil oli pjedestaalile asja mitmel idavirukal ning ehkki napi eduga, on kaks meie sõitjat praegu sarja liidripositsioonil.

Absoluutarvestuses oli Paikusel meie parim hobiklassi sõitja Rauno Voldek, kes finišeerus enduuroklassi võitjast Riho Keermest eespool. "Rauno sai stardis ees minema, mina aga jäin kitsal rajal, kus mööda ei saa, aeglasemate järele kotti," rääkis Keerme.

Paikuse liivarajal on aga kiiremad need klassid, kus tohib sõita spetsiaalse liivarehviga. "Enduuro tänavalegaalse rehviga pole nii head kiirendust-pidamist," sõnas Keerme.

Klasside arvestuses aga tuli Riho Keerme enduurode hulgas etapivõitjaks. Kahe etapivõiduga hoiab ta EMV arvestuses esikohta.

Rauno Voldek lõpetas Paikusel oma klassis teise kohaga. Teise koha teenis klassis E1 ka Allar Keerme, kes on samuti EMV üldarvestuses nelja punktiga liider. Quad open´is lõpetas esimesena Martin Toovis, kes hoiab meistrivõistluste arvestuses teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles