Alutaguse maratoni korraldajad võitlevad nii koroona kui ka radade lõhkujatega

Erik Gamzejev
Copy
Alutaguse maratoni programmi rosinaks on saanud ka reedel pealampide valguses sõidetav öömaraton, tänu millele tulevad paljud suusasõbrad Ida-Virumaale mitmeks päevaks.
Alutaguse maratoni programmi rosinaks on saanud ka reedel pealampide valguses sõidetav öömaraton, tänu millele tulevad paljud suusasõbrad Ida-Virumaale mitmeks päevaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel ja laupäeval peetava Alutaguse maratoni korraldajatel tuleb silmitsi olla olukorraga, kus koroonaisolatsiooni tõttu tuleb sel aastal hakkama saada väiksemate tuludega, vähemate vabatahtlike abilistega ning lisaks võidelda radu lõhkuvate hoolimatute ATV-sõitjatega.

Alates 2007. aastast Alutaguse suusamaratoni korraldav Robert Peets märkis, et koroonaviirus laastab nii osalejate kui ka korraldajate ridu. "Näiteks kolm inimest, kes on varasematel aastatel olnud võtmerollides, jäävad sel aastal kõrvale, kuna peavad ilma igasuguste haigusnähtudeta isolatsioonis olema," tõi ta näite, märkides, et vabatahtlike abiliste read võivad samuti iga hetk hõreneda, sest neile tehakse ka kohapeal kiirteste.

Alutaguse maraton

  • 11. veebruaril kell 20 öömaratoni start (22 km, vabastiilis).
  • 12. veebruaril kell 11 Alutaguse maratoni põhidistantsi start (44 km, klassikastiilis).
  • 12. veebruaril kell 11.15 lastesõidud.
  • 12. veebruaril kell 12 lühidistantsi start (22 km, klassikastiilis).
  • Stardi- ja finišipaik on Pannjärve tervisespordikeskuses.
  • Maratonil koroonaviiruse leviku tõttu kehtivate piirangutega saab tutvuda maratoni kodulehel www.estoloppet.ee.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles