Nädalavahetusel võistleb Ida-Virumaal 2500 sportlast

Erik Gamzejev
Copy
Sellised medalid saavad kaela Eestimaa talimängude parimad.
Sellised medalid saavad kaela Eestimaa talimängude parimad. Foto: Spordiselts Jõud

Reedest pühapäevani kestavad Ida-Virumaal Eestimaa talimängud, kus 22 alal võistleb ligikaudu 2500 sportlast teistest Eesti linnadest ja valdadest.

Võistlused toimuvad peaaegu kõigis Ida-Virumaa omavalitsustes. Eestimaa talimängude keskpunkt on Jõhvi. Sealses spordihallis asub võistluste staap ja peetakse ka korvpallimängud. Jõhvi kesklinnas tuleb laupäeva õhtul osalejate rongkäik, mis liigub keskväljakult mööda promenaadi muusikaväljakule, kus leiab aset mängude avatseremoonia.

Suusatajad, keda on ligikaudu pool tuhat, võistlevad Pannjärvel, laskesuusajatad Narvas ja mäesuusatajad Kiviõlis. Hokilahingud toimuvad Narva jäähallis, ujujad võistlevad Kohtla-Järvel, maadlejad Ahtme spordihallis, lauatennisistid Vokas. Naiste võrkpalliturniir peetakse Sillamäel.

Mängude peakorraldaja, Eestimaa spordiliidu Jõud peasekretär Tarmo Volt sõnas, et algul oli osalejaid oodata ligemale 3000 ringis, kuid koroonaviiruse tõttu pidi osa neist loobuma. "Praegustes oludes on kahe ja poole päeva jooksul 22 spordialaga võistluste korraldamine ühes maakonnas keeruline ettevõtmine, aga saame hakkama. Need talimängud liidavad ka ligikaudu 200 Ida-Virumaa spordiaktivisti, kes on ametis korraldajate ja kohtunikena," ütles ta.

Volt lisas, et mitmetel aladel tulevad oma linna või valla au kaitsma ka Eesti oma ala parimad. Nii on näiteks suusatamises stardis hiljuti Pekingi olümpial osalenud Aveli Uustalu, kes esindab Alutaguse valda, ning kaksikõed Kaidy ja Keidy Kaasikud, esindades Järva valda. Tatjana Mannima kaitseb Lüganuse valla au.

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et võistluste korraldajad peavad koroonaviiruse leviku ärahoidmiseks järgima kehtivaid nõudeid. Neist põhiline on, et siseruumides peetavatel võistlustel osalejatel ja ka pealtvaatajatel peab olema vaktsineerimistõend ning väljaspool võistlemist tuleb kanda maski.

Talimängud pidid Ida-Virumaal toimuma juba aasta tagasi, kuid siis tuli need piirangute tõttu ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles