Alutaguse teatenaiskond võitis 12aastase Anette Ahu abil Eesti meistrivõistlustel hõbeda

Erik Gamzejev
Copy
Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Alutaguse suusaklubi naiskonda kuulusid Herta Rajas, Anette Ahu ja Aveli Uustalu.
Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Alutaguse suusaklubi naiskonda kuulusid Herta Rajas, Anette Ahu ja Aveli Uustalu. Foto: Alutaguse suusaklubi

Alutaguse suusaklubi naiskond, kuhu kuulus ka kõigest 12aastane Anette Ahu, võitis Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel teatesõidus hõbemedali.

Alutaguse teatetrio keskmine vanus oli pisut üle 15 aasta, sest Ahu kõrval kuulusid sinna 14aastane Herta Rajas ja Eesti koondisesse kuuluv 20aastane Aveli Uustalu.

Herta Rajas tuli avavahetusest neljandana, jäädes Ambla suusaklubi naiskonnas sõitnud Keidy Kaasikust, kes on praegu üks Eesti paremaid naissuusatajaid, maha vähem kui minutiga. Kuid teisest kohast lahutas vähem kui neli sekundit. Teises vahetuses sõitis Aveli Uustalu välja etapi parima aja ja tõstis Alutaguse suusaklubi teiseks. Edu kolmandal kohal olnud Võru suusaklubi ees oli alla poole minuti.

Viimasena rajale läinud 12aastane Anette Ahu ei andnud edu käest, vaid hoopis kasvatas seda ja näitas kolmandas vahetuses paremuselt kolmandat aega. Ta vähendas ka kaotust Eesti meistriks tulnud Ambla suusaklubile, kes jõudis üle finišijoone 33 sekundit enne Alutaguse suusaklubi.

Kui Anette Ahu oli Lääne-Virumaal Mõedakul sõidetud teatesõitude Eesti meistrivõistlustel kõige noorem poodiumile tõusnud suusataja, siis kõige vanem oli 51aastane kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes aitas Jõulu suusaklubil võita kolmanda koha.

Meeste 3x10 km teatesõidus Alutaguse suusaklubi võistkonda välja ei pannud.

Pühapäeval vabastiilis sõidetud 30 km distantsil täiendas oma Eesti meistrivõistluste medalite kogu 42aastane Tatjana Mannima, kes esindab Kiviõli suusaklubi. Mannima püsis kogu distantsi jooksul esikolmikus koos kaksikõdede Keidy ja Kaidy Kaasikuga. Lõpuspurdis olid nooremad kiiremad ja Mannima sai pronksmedali.

Aveli Uustalu püsis liidrigrupis esimese 5 km järel, kuid 10 km vaheajapunktis jäi ta neist maha juba rohkem kui pool minutit. Üle lõpujoone tuli Uustalu viiendana ja kaotust esimestele kogunes üle viie minuti.

Meeste 50 km rajal sai Alutaguse suusaklubi esindanud Taavi Lehemaa seitsmenda koha. Võitjale, viimastel aastatel laskesuusatamisele pühendunud Raido Ränkelile kaotas ta kaheksa ja pool minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles