Euroopa kestvuskrossi karikavõistluste etapil tuli Ida-Virumaale kaks klassivõitu

Põhjarannik
Copy
Krossitsikli väiksem paak nõudis Tanel Raugilt vahepeal tankimist ja see kinkis pearivaalile minuti.
Krossitsikli väiksem paak nõudis Tanel Raugilt vahepeal tankimist ja see kinkis pearivaalile minuti. Foto: Valeri Tseskidov

Laupäeval sõideti Leedus Kalvarija rajal Euroopa karikavõistluste ja Leedu meistrivõistluste etapp kestvuskrossis. Jõhvi motoklubi sõitjatel õnnestus võtta kaks klassivõitu.

Kuna maailm on pahupidi, pöörasid leedukad ka raja tagurpidi, mis tegi selle palju keerulisemaks ning võttis kohalikelt koduväljakueelise. Kahe tunni jooksul õnnestus parematel läbida 11 kümnekilomeetrist ringi ning kiiremate sõidus lõpetas Tanel Rauk teisena, kaotades võitjale minutiga. See tähendas Openite klassis võitu. "Sõitsime Nerimantas Juciusega kogu aeg ühte auku. Tema kasutas suurt paaki ega pidanud vahepeal tankimas käima. Sealt see vahe tuli," ütles Tanel Rauk.

Riho Keerme nägi finišilippu kuuendana, kuid sellest piisas E1-klassi võiduks. "Tegelikult sõidan ma enduuroklassis, aga kuna praeguste plaanide järgi sel hooajal enam Leedus ei võistle, siis vahelduseks panin tsiklile krossirehvid alla ja nautisin sõitu. Enduuro tänavasõidurehvid ei anna sellist pidamist," rääkis Riho Keerme.

Euroopa karikavõistluste teine ja viimane etapp toimub Soomes Lahtis 28. mail. Riho Keerme ja Tanel Rauk plaanivad seal starti minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles