Raudmees Rait Ratasepp sihib Kohtla-Nõmmel 24 tunni jooksu rekordit

Erik Gamzejev
Copy
Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Sille Annuk / Scanpix

60 päeva ultratriatloni maailmarekordimees Rait Ratasepp püüab nädalavahetusel Kohtla-Nõmmel Ida-Virumaa staadioniultral teha korralikku tulemust ka 24 tunni jooksus.

Laupäeval kell 12 asuvad ultrajooksust osavõtjad Kohtla-Nõmme kooli staadionil starti. Võistlus käib selle peale, kes suudab 308 meetri pikkusel ringil ühe ööpäeva jooksul kõige rohkem kilomeetreid selja taha jätta. Kehtiv Eesti rekord 237,030 km kuulub Tallinnast pärit Vladimir Frolovile ja on püstitatud kaks aastat tagasi Sillamäel. Naiste tipptulemus − 199,250 kilomeetrit − kuulub Raili Rüütlile.

Kohtla-Nõmmel tuleb starti ka Ida-Virumaa rekordimees German Terehhov, kelle tulemus 219,580 km on Eesti kõigi aegade edetabelis viies.

Rait Ratasepp, kes läbis 2021. aasta sügisel 60 päeva järjest 60 täispikka triatloni ja on hakkama saanud veel mitmete pööraste saavutustega ultraspordis, üritas tänavu kevadel saada korralikku tulemust ka 24 tunni jooksus. Kuid aprillis Hispaanias ette võetud katsumuse jättis ta pärast 100 kilomeetri läbimist pooleli, kuna pulsi ebatavaliselt kiire tõus võis põhjustada ohtu tervisele.

Poolteist kuud hiljem teeb ta Kohtla-Nõmmel uue katse. Tema heast vormist annab märku, et "lühematel" distantsidel, nagu 23 km pikkusel Tartu jooksumaratonil, tuli ta isikliku tipptulemusega kuuendaks ja jõudis paremate sekka ka jooksul ümber Viljandi järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles