VIDEO ⟩ Seda suudab Eestis vaid üks raudmees: joosta ühe ööpäevaga 245 kilomeetrit

Erik Gamzejev
Copy
Rängal katsumusel ütlesid Rait Ratasepal 22 tunni järel jalad üles, aga Eesti rekord oli selleks ajaks kuhjaga ületatud. Autasustamisele tuli ta abikaasa Virge toel.
Rängal katsumusel ütlesid Rait Ratasepal 22 tunni järel jalad üles, aga Eesti rekord oli selleks ajaks kuhjaga ületatud. Autasustamisele tuli ta abikaasa Virge toel. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kujutage ette, et hakkate laupäeva keskpäeval Tallinnast jooksma ja jõuate pühapäeva keskpäevaks Eesti teise otsa Võrru. Eesti tuntuim raudmees Rait Ratasepp tuli sellise asjaga läinud nädalavahetusel toime, tiirutades sama pika maa Kohtla-Nõmme koolistaadioni 308meetrisel ringil.

Ratasepp valis stardinumbriks 800, mis tähendas ka endale seatud sihti: joosta ööpäevaga koolistaadionil 800 ringi ehk 246,4 kilomeetrit. Neli ringi jäi sihist puudu, kuigi aega selleks oli piisavalt. Pärast 22 tundi kestnud jooksu ütlesid ka raudmehe jalad üles. Selleks ajaks oli ta jooksnud juba 245,168 kilomeetrit ja ületanud enam kui kaheksa kilomeetriga Vladimir Frolovile kuulunud eelmise Eesti rekordi 24 tunni jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles