Omavalitsusliit valis tegevjuhiks Kohtla-Järve endise abilinnapea Riina Ivanova

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Riina Ivanova.
Riina Ivanova. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu (IVOL) juhatus valis kolmapäeval uueks tegevdirektoriks Kohtla-Järve endise abilinnapea ja volikogu esimehe Riina Ivanova.

Riina Ivanova kandidatuuri toetas kohal olnud viiest juhatuse liikmest neli, teine kandidaat, Narva endine linnapea Aleksei Jevgrafov ei saanud ühtegi häält. Viies hääletamisel osalenud juhatuse liige tegi ettepaneku mõlemad kandidatuurid tagasi lükata, rääkis IVOLi juhatuse esimees Eve East.

Easti sõnul esitab ta lähipäevil Riina Ivanovale ettepaneku liidu tegevdirektorina ametisse asuda ning alles siis, kui Ivanova on selleks nõusoleku andnud, saab rääkida ajast, mil ta tööle asub.

Riina Ivanova oli IVOLi juhatuse otsusest kuuldes üllatunud.

"Olin kandideerides üsna kindel, et eelistatakse Jevgrafovit kui noort meesterahvast, nii et selline otsus on tõesti ootamatu," ütles ta.

Ameti vastuvõtmisest rääkides jäi ta kidakeelseks: "Ma tõesti ei oska öelda. Kahtlemata on see väga huvitav töö ja hakkaks mulle väga meeldima. Aga konkurss kestis nii pikalt, vahepeal on mu elus olnud mitmeid muutusi. Kui mulle ametlik ettepanek tehakse, võtan aega, et põhjalikult järele mõelda."

IVOL jäi tegevdirektorita 2019. aasta sügisel, kui 14 aastat selles ametis olnud Veikko Luhalaid läks Eesti linnade ja valdade liitu juhtima. Uut tegevjuhti püüti tükk aega leida sihtotsinguga, kui see tulemust ei toonud, jäid tegevjuhi kohustused liidu projektijuhi Hardi Murula kanda. Hiljem jagunesid valdkonnad tema ja Eve Easti vahel.

Tänavu suvel asus IVOL taas tegevjuhti otsima, seekord personalifirma abiga.

"Omavalitsusliidul on ülesandeid üha rohkem, koormus kasvab ja seda kõike ei ole võimalik teha muude tööde kõrvalt," põhjendas East.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles