Jõhvi rahvajooks ärkab taas ellu

Põhjarannik
Copy
2019. aastal, kui Jõhvi rahvajooks viimati toimus, oli stardi- ja finišipaik vana amortiseerunud koolistaadion. Nüüd on sama koha peal Eesti kõige uuem kergejõustikustaadion.
2019. aastal, kui Jõhvi rahvajooks viimati toimus, oli stardi- ja finišipaik vana amortiseerunud koolistaadion. Nüüd on sama koha peal Eesti kõige uuem kergejõustikustaadion. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kahel viimasel aastal ära jäänud Ida-Virumaa pikema traditsiooniga rahvaspordiüritus Jõhvi rahvajooks toimub sel laupäeval taas ning stardi- finišipaik on uus linnastaadion.

35. korda peetava rahvajooksu üks korraldajaid Allan Valk loodab, et põhidistantsidel − 10 ja 5 km − tuleb starti kokku 200 osalejat. Kui 2019. aastal jooks viimati toimus, oli osalejad 400 ringis. "Praegu on osalejate arv peaaegu kõigil üritustel väiksem. Ka korraldamine on praegu keerulisem kui varem. Aga tähtis on, et see jooks saab taasäratud, ning see on ka tänavuse Ida-Virumaa jooksusarja viimane etapp," ütles ta.

Valgu sõnul kulgevad pikemad distantsid staadionilt üle jalakäijate kaarsilla kontserdimaja juurde ja siis mööda promenaadi tunnelit teisele poole raudteed. Rada tiirutab mööda Jõhvi linnatänavaid ja tuleb tunneli kaudu tagasi parki. Lõpuponnistuse saavad jooksjad teha staadioniringil. Valgu sõnul on jooksu korraldamisel abiks arvukalt kaitseliitlasi, kes turvavad rada kohtades, kus jooksurada ristub sõiduteega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles