Mirotvortseva sai oma nimele Eesti rekordid kõigil käimisdistantsidel

Põhjarannik
Copy
Jekaterina Mirotvortseva sai oma nimele Eesti täiskasvanute rekordi ka olümpiadistantsil − 20 km käimises.
Jekaterina Mirotvortseva sai oma nimele Eesti täiskasvanute rekordi ka olümpiadistantsil − 20 km käimises. Foto: Marko Mumm / EKJL

Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva püstitas Prantsusmaal uue Eesti rekordi 20 km käimises ning nüüd on tema nimel täiskasvanute Eesti rekordid kõigil käimisdistantsidel.

20 km käimises, mis on ka olümipiamängude ja teiste rahvusvaheliste tiitlivõistluste ala, polnud Mirotvortseva varem võistlenud. Prantsusmaal Montreuilis toimunud võistlustel saavutas ta kolmanda koha uue Eesti rekordiga 1:38:14. Eelmist rekordit, mis pärines 2004. aastast ja oli Jekaterina Jutkina nimel, parandas ta rohkem kui viie ja poole minutiga.

Mirotvortseva nimel on nüüd Eesti käimisrekordid neljal distantsil välitingimustes ja kahel distantsil sisetingimustes. Ühgie teise Eesti naiskergejõustiklase nimel ei ole Eesti rekordeid niipaljudel erinevatel individuaaldistantsidel.

Jekaterina Mirotvortseva on Eesti rekordiomanik 5000 ja 10 000 meetri ning 10 km ja 20 km käimises ning sisehallis on tema nimel 3000 ja 5000 meetri käimisrekordid. 

Ksenia Baltale ja Liina Tšernovile kuuluvad Eesti rekordid välitingimustes kolmel alal ja Baltale lisaks ka kahel sisealal. 

Prantsusmaal toimunud võistlus oli ühtlasi "World Athletics Race Walking Touri" etapp. Võitjaks tulnud ungarlanna Viktoria Madarasz oli Mirotvortsevast üle kolme minuti kiirem. Maailma tippudest lahutab Mirotvortsevat sel alal veel palju: maailma hooaja tipptulemused on üle kümne minuti värskest Eesti rekordist paremad ja selle tulemusega maailma esisaja hulka veel ei pääse.

Tähelepanuväärne on, et samal ajal Sillamäel toimunud Eesti meistrivõistlustel oleks Mirotvortseva sama ajaga, mida ta näitas Prantsusmaal, saanud kindla esikoha ka meeste arvestuses, sest oli Eesti meistriks tulnud Virgo Adusoost üle kahe minuti kiirem ja hõbeda võitnud Sillamäe noormehest Artur Djatšukist koguni ligemale seitse minutit kiirem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles